V Grobljah je dišalo po ribah

V nedeljo, 7. junija 2015, je Turistično društvo Jarše-Rodica pred Kulturnim domom v Grobljah poskrbelo za posebne užitke. Člani društva so namreč poskrbeli za nedeljsko kosilo in to ne tisto klasično, ki smo ga običajno vajeni ob nedeljah. Bila je ribiška veselica in seveda so bile na jedilniku ribje specialitete.

Tako kot vsako leto so tudi letos v Turističnem društvu Jarše-Rodica poskrbeli, da se je v Grobljah odvila prava ribiška veselica. Na izbiro so imeli postrvi, sardelice in kalamare s prilogami, kot so tržaška omaka, krompirjeva solata in ameriška solata. Za vse tiste, ki pa niso ljubitelji morskih dobrot, pa so bile na voljo pleskavice.

Ker je šlo za veselico v pravem pomenu besede, je bilo poskrbljeno tudi za dobro glasbo, za katero so poskrbeli člani ansambla Ideja, harmonikarji Glasbene šole Simona Cerarja, Glasbeni center Černe-Avbelj, plesalci plesne šole Miki, zbor vzgojiteljic iz vrtca Mengeš in Lajnar. V času ribiške veselice je prostorih Kulturnega doma potekala še razstava čajev in čajnikov.

Lepo vreme in mikavna ponudba ribjih dobrot je tudi letos v Groblje privabila veliko število obiskovalcev, ki so si privoščili malo drugačno nedeljsko kosilo. In kar je najbolj pomembno. Vsi so domov odšli zadovoljni.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Tagi