V Grobljah imajo ribiški praznik – 5. Ribiški piknik Turističnega društva Jarše-Rodica

Turistično društvo Jarše-Rodica danes v Grobljah organizira že 5. tradicionalni Ribiški piknik, na katerem poskrbijo, da se lahko družine in posamezniki prepustijo gurmanskim užitkom. Za sladokusce ribjih dobrot se trudijo kuharji iz Turističnega društva Jarše-Rodica, sicer amaterji, imajo pa tudi enega profija.

Tako letos specialitete pripravljajo Niko Svetlin, ki je tudi bil tudi pobudnik za ribiški piknik, ki  je prerasel v tradicionalni okvir, Gregor Kovič, Jure Klopčič ter Boris Razpotnik mlajši. Ana Hribar in Vida Strajnar pa delita natakarjem ribje specialitete, ki so jih pred predhodnim naročilom odnesli gostom ribiškega piknika, ki so pridno polnili prireditveni šotor. Ribiška prireditev, ki so jo po običaju popestrili s spremljajočim programom poteka danes v nedeljo, 21. avgusta med 12. in 19. uro pri Kulturnem domu Groblje. Da vse poteka tako kot mora, pa skrbita Boris Razpotnik stareši, ki je tudi eden od ustanovnih članov TD Jarše-Rodica ter sedanji predsednik TD Jarše-Rodica Stane Cotman. V kuhinji pridne gospodinje TD Jarše-Rodica kuhajo krompir za solato, pripravljajo ribe za cvrtje ter skrbijo, da imajo kuharji stalno polne žare in ponve, kajti gostov prihaja vedno več po Grobeljskem drevoredu ter polnijo prireditveni prostor.

Predsednik Turističnega društva Jarše-Rodica Stane Cotman je za naš portal povedal, da bodo poskrbeli za odlično kosilo po zmernih cenah. Na izbiro imate postrvi, ki so še zjutraj ob 7. uri veselo plavale v ribogojnici, sardelice in kalamare s prilogami, kot so tržaška omaka, krompirjeva solata in ameriška solata. Za vse tiste, ki pa niste ljubitelji morski dobrot, pa so na voljo pleskavice. To pa še ni vse, poleg odlične hrane in glasbe, ki jo izvaja ansambel Ideja v sestavi Luka Razpotnik, Jani Dernovšek, Andraž Štrukelj ter pevka Nika Pirnat, je na voljo bogat srečelov, ki ga delita Zorka Svetlin in Marinka Razpotnik. Srečelov je res bogat, naročeno imajo lepo vreme, kar so več kot tehtni razlogi, da se jim pridružite. Če pa bo mogoče le kaj pošpricalo, pa imajo postavljen šotor, tako da boste na suhem.

Vabljeni, da jih obiščete, saj ribiški piknik traja do 19. ure.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov
Tagi