V Domžalah je sijalo v očeh – dobrodelni koncert OŠ Dragomelj do zadnjega kotička napolnil športno dvorano

Iz dobrih dveh tisoč grl obiskovalcev Športne dvorane v Domžalah so v četrtek zvečer, 24. novembra odmevale znane skladbe, ki so jih izvajala znana glasbena imena. Vsem prisotnim, tako obiskovalcem, kot nastopajočim, pa je sijalo v očeh, saj so bili vsi družno vpeti v dobrodelno zgodbo, ki jo je prvič organizirala Osnovna šola Dragomelj.

Športna dvorana je tokrat pokala po šivih. Številni obiskovalci prvega dobrodelnega koncerta Osnovne šole Dragomelj, ki so ga poimenovali »Naj sije v očeh«, so namreč dodobra napolnili športno dvorano in se v skorajda triurnem programu, ki so ga popestrila znana glasbena imena s slovenske glasbene scene ter tudi nastopajoči učenci omenjene osnovne šole. Cilj dobrodelnega koncerta, katerega je zelo popestril tudi voditelj Rado Mulej, znani igralec in tudi nekdanji Domžalčan, je bil, da se zbere finančna sredstva za Šolski sklad. Zbrana sredstva pa bodo namenili otrokom iz socialno ogroženega okolja, učenju otrok v zdravem življenjskem okolju in prispevku za izgradnjo dvigala.

V svojem uvodnem govoru je ravnatelj Peter Jerina pozdravil vse dobrosrčne obiskovalce prvega dobrodelnega koncerta Osnovne šole Dragomelj. »Hvaležen sem, da ste se odločili podpreti naše otroke in jim z današnjo prisotnostjo pokazati, da so vam vredni in da vam je mar zanje. Ta večer odseva čarobnost, pozitivnost, optimizem, polno vedrine in dobrote. Posebno ena sila, ena moč je v človeku, katero vse premalo upoštevamo in ji ne posvečamo dovolj pozornosti. To je sila, ki je zmožna preobraziti svet, ga osrečiti ali nesreče na svetu vsaj toliko zmanjšati, da bi življenje na zemlji ostalo popolnoma drugačno, lepše in srečnejše. Ta čudežna sila je dobrota in je najplemenitejša osnova našega bistva. Dobrota je plemstvo človeka. Ima čudovito moč«, je med drugim povedal Jerina ter na koncu dodal, da je dobrota sposobna spremeniti svet.

Na dobrodelni koncert so se odzvala velika glasbena imena, kot so: Gadi, Modrijani, Čuki, Adi Smolar, Dejan Vunjak z Brendijevimi barabami, Alfi Nipič, Ognjeni muzikanti, Kvatropirci, Manco Špik, Eva Černe, MePZ Moj Spev, učenci OŠ Dragomelj, mladi plesalci Plesne šole Miki in Sovice. Dobrodelnega koncerta sta se udeležila in podprla tudi župan Toni Dragar in podžupanja mag. Renata Kosec.

Za konec lahko zapišemo samo to. Vzdušje je bilo enkratno, namen dosežen. Vsi, ki pa so bili prisotni, so poleg tega, da so pomagali, preživeli en zelo prijeten večer na katerem je sijalo v očeh!

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Karin Božič; Video: Miro Pivar
Tagi