V Dobu z golažijado in ostalimi prireditvami proslavili svoj krajevni praznik

V začetku meseca avgusta praznuje svoj krajevni praznik Krajevna skupnost Dob. Svoj praznik obležijo s številnimi prireditvami, v katerih sodelujejo vsa krajevna društva. S prireditvami, ki so vedno dobro obiskana pa poskrbijo za pravi utrip v kraju. In kar je najbolj pomembno: »Povezujejo ljudi«.

Praznovanje krajevnega praznika so pričeli že v petek, 6. julija in sicer najprej s turnirjema v nogometu in balinanju. Naslednji dan je tradicionalno potekala proslava pri spomeniku zmage Kamniškega bataljona na Hrastovcu. Popoldan pa je kar sedem društev sodelovalo na 4. golažijadi. Sočasno pa je potekala tudi sama predstavitev društev. Obiskovalci, ob našem prihodu jih je bilo polno, so poskrbeli, da je iz vseh sedmih »kotlov«, kjer se je kuhal golaž, le-tega zmanjkalo hitro. Če pa je kdo zamudil golaž, pa tudi ni bilo panike, za kar so poskrbeli v gostinstvu Jamarski dom iz Gorjuše. Da pa so malo zasrbele tudi pete, so poskrbeli Gamsi. In veselica je bila na vasi!

Vsem društvom, ki so sodelovali na prireditvah in tekmovanjih so podelili tudi priznanja in nagrade. V golažijadi, se pravi v tekmovanju, kdor bo skuhal najboljši golaž so sodelovali: Turistično-rekreativno društvo Turnše-Češenik, PGD Dob, Karitas Dob, Čebelarsko društvo Krtina – Dob, Klub borilnih veščin Domžale, Športno-rekreativno društvo Konfin in Društvo za raziskovanje jam Simon Robič.

Dobske gasilke in gasilci so letos zmagali na golažijadi in to v vseh kategorijah.

Po besedah voditeljice prireditve Vere Vojske, so bili vsi golaži enkratni, vendar pa je posebna komisija, ki je ocenjevala golaže sprejela odločitev, da so najboljši golaž skuhali v PGD Dob. Prav tako je posebna komisija ocenjevala urejenost stojnic, priprave in vse kar spada poleg. Ocenila je, da so prvo mesto prav tako osvojili dobski gasilci. Nagrade in priznanja sta podelila predsednica KS Dob Marija Ravnikar in predsednik Društva upokojencev Dob Feliks Lampret. Poleg naštetih društev so na prireditvi sodelovali tudi člani in članice Društva upokojencev Dob – Naš Dob, saj so pripravili manjšo razstavo o svoji dejavnosti, hkrati pa so poskrbeli za postrežbo s palačinkami in flancati. Predstavljale pa so se tudi dobske rokodelke s svojimi izdelki.

Več foto utrinkov si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar; Video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov
Tagi