Uspešno izpeljane 1. komendske športno kmečke igre

V soboto, 20.avgusta 2022 je Judo klub Komenda s pomočjo Centra Hayat na hipodromu v Komendi ( na lokaciji Kmetijskega sejma Komenda) organiziral 1. komendske športno kmečke igre. Dogodek je povezoval vse generacije. 

Ob glasbi, dobri hrani, pijači in družbi, so se otroci lahko brezplačno preizkusili na spretnostnem poligonu, se udeležili delavnic in ustvarjalnic. Poskusili so pravljično jogo za otroke in se preizkusili v borilnih ter boksarske veščinah ali nogometni odbojki. S pomočjo poslikave obraza pa so se za en dan spremenili v superjunake.

Malo starejši otroci pa so se lahko prijavili na športno kmečke igre in se pomerili v streljanju z lokom, prenašanju krompirja, hoji na smučeh, vlečenju vrvi in še veliko več. Z največ točkami je zmagala ekipa “Gasserji”, medtem, ko so vsi tekmovalci in udeleženci aktivnosti prejeli tudi lepe nagrade.

Po kosilu so se kmečke igre nadaljevale še za odrasle. Preizkusili so se v še bolj zahtevnih nalogah, kot so žaganje drv, prenašanje padlega kmeta in zabijanje žebljev. Tudi odrasli so se lahko brezplačno udeležili predstavitve različnih vodenih vadb, kot so joga in bodypump, ki jih tekom leta v Športnem centru izvaja Center Hayat. Licencirani trenerji iz Maribora so predstavili tudi različne vaje na Pro – ski simulatorju, ki se nahaja v Centru Hayat.

Dogodek je obiskala tudi evropska poslanka ga. Ljudmila Novak.

Ne glede na nevihtno neurje, so organizatorji dogodek uspešno izpeljali do konca in se ob tem zahvaljujejo vsem, ki so pomagali pri organizaciji dogodka.

Lepo vabljeni na ponovno srečanje prihodnje leto.

Petra Petravič; Foto: Judo klub Komenda

Tagi