Tudi v Domžalah obeležili odprtje 32. poletnih olimpijskih iger Tokio 2020

Danes natanko ob trinajsti uri so se pričele ene najbolj nenavadnih olimpijskih iger v zgodovini, saj je uvodna slovesnost potekala pred praznimi tribunami. S tem so se tudi uradno odprla tekmovanja, čeprav nekatera predtekmovanja potekajo že od srede. Skoraj enajst tisoč športnikov se bo na letošnjih Poletnih olimpijskih igrah pomerilo v 33 športih in 50 disciplinah, na voljo pa je 339 kompletov medalj. Na olimpijskih igrah sodeluje tudi štiriinpetdeset slovenskih športnic in športnikov, ki so z vseh strani Slovenije deležni polne podpore državljanov in klubov. Tudi v Domžalah smo obeležili ta dan in se na svoj način poklonili 32. olimpijade moderne dobe.

Člani Odbora za šport pri Društvu upokojencev Domžale so danes ob 13. uri v paviljonu Slamnikarskega parka v Domžalah s kratkim kulturno – športnim dogodkom simbolično obeležili pričetek 32. poletnih olimpijskih iger, ter na ta način podprli vse slovenske športnike, ki sodelujejo na letošnjih olimpijskih igrah v Tokiu. Kulturno – športnega dogodka so se udeležili člani Društva upokojencev Domžale, pridružila pa se jim je tudi mag. Renata Kosec, podžupanja Občine Domžale. Član odbora za šport pri Društvu upokojencev Domžale, karateist Darko Flis je v ta namen prikazal karate kato, Marija Radkovič, podpredsednica Društva upokojencev Domžale, pa je prebrala krajši recital nekaterih avtorjev o naši domovini.

“Zbrali smo se, da na poseben način izkažemo vsestransko podporo vsem našim športnicam in športnikom, ekipam in ostalim, ki sodelujejo na Poletnih olimpijskih igrah Tokio 2020. S to športno gesto iz Domžal našim športnikom zaželimo veliko sreče in uspehov, z željo, da bi v Slovenijo prinesli čim več medalj in dobrih rezultatov. Šport nas združuje in tako naj tudi ostane,” je v uvodnem nagovoru dejal predsednik društva upokojencev, Toni Prus.

Mag. Renata Kosec je v govoru pohvalila akcijo Društva upokojencev Domžale, hkrati pa tudi Občina Domžale in občani podpiramo vse naše športnice in športnike ne glede na to, na katero mesto se bodo uvrstili. Vsi si želimo, da naj ob fair play igri zmagajo najboljši, saj so tovrstna tekmovanja čas za druženje, kolikor ga bo epidemija sploh dopuščala, spoznavanje novih prijateljstev in nenazadnje tudi tekmovalni duh, ki se širi po tekmovališčih kot tudi v olimpijski vasi, kjer športnice in športniki prebivajo.

“Naš član Darko Flis, karateist, bo za začetek današnjih Olimpijskih iger prikazal kato. Naj spomnimo, da mu je TVD Partizan Domžale leta 1982 omogočil, da se je v Hali komunalnega centra Domžale boril v full – contactu v sedmih rundah s svetovnim prvakom v tej športni disciplini in s tem postal eden med prvimi v takratni Jugoslaviji, ki se je upal javno spopasti v profesionalnem ringu s polnim kontaktom nasprotnika po športnih pravilih. S tem današnjim kulturno športnim dogodkom tudi mi kot društvo upokojencev na nek način podpiramo slovenske vrhunske športnike na sedanjih olimpijskih igrah, ki se sedaj ravno pričenjajo in jim želimo veliko športnega zadovoljstva,” je zbranim povedal ing. Boris Čampa, vodja Odbora za šport pri Društvu upokojencev Domžale.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Tagi