Tradicionalni županov sprejem ob prazniku Civilne zaščite

V četrtek, 6. marca 2014, je v prostorih Centra požarne varnosti Domžale, župan Občine Domžale Toni Dragar sprejel pripadnike Civilne zaščite z območja občine Domžale. Gre za županov tradicionalni sprejem ob Svetovnem dnevu Civilne zaščite, ki ga vsako leto obeležujemo 1. marca.

Na tradicionalnem županovem sprejemu so se zbrali pripadniki zaščitno-reševalnih enot iz občine Domžale, ki so svojim prostovoljnim delom vedno znova dokazujejo, da sta pomoč in pripravljenost pomagati vedno na prvem mestu.

Župan Toni Dragar je povedal, da je bilo v občini Domžale v relativno kratkem času kar nekaj nevšečnosti, ob tem pa so pripadniki zaščitno-reševalnih enot zadeve speljali tako kot je treba in dokazali, da so izobraženi in da se s skupnimi močmi lahko naredi marsikaj. Ob tem je še dodal, da se na Občini Domžale zavedajo pomena zaščite in reševanja in da bo tako tudi v prihodnje.

Poveljnik Občinskega štaba CZ Domžale Marko Žagar je povedal, da se je njihovi veliki družini, ki šteje preko 500 članov, pred kratkim pridružilo še nekaj novih članov. S tem so povečali njihovo družino in sistem naredili še bolj homogen. Med drugim je še povedal, da Civilna zaščita v občini Domžale izredno dobro funkcionira, ker si pripadniki med seboj pomagajo in da Občina Domžale skrbi, da so vsi dobro opremljeni in izobraženi.

V programu so sodelovali Trobilni kvartet Godbe Domžale, Moški pevski zbor Centra požarne varnosti Domžale, pod vodstvom Primoža Leskovca in citrarka Nataša Čelik. Program je povezovala Draga Jeretina Anžin.

Že dan prej, pa je v Kamniku potekala regijska prireditev, ki je bila namenjena počastitvi dneva Civilne zaščite, kjer so bila podeljena priznanja Civilne zaščite posameznikom in organizacijam za zasluge pri razvijanju in krepitvi pripravljenosti na nesreče, izvajanju zaščite, reševanja in pomoči ter odpravljanja posledic naravnih in drugih nesreč. Na predlog župana Tonija Dragarja, je priznanja letos prejelo 15 posameznikov in organizacij iz občine Domžale.

Zlato priznanje Civilne zaščite:

  • Peter Gubanc

Srebrno priznanje Civilne zaščite:

  • Darko Jenko

Bronasto priznanje Civilne zaščite:

  • Služba nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Domžale, Radioklub Domžale, Rod Skalnih taborov Domžale, Društvo za raziskovanje jam Simon Robič Domžale, Planinsko društvo Domžale – Alpinistična sekcija, Helios – Center požarne varnosti Domžale, Gasilska zveza Domžale, Marko Kladnik, Darko Hemetek, Janez Repnik, Renata Kosec, Janez Anžin, Bogdan Potočnik.
Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar; Video: Miro Pivar
Tagi