Tradicionalni Veseli december v Radomljah

Od skromnih začetkov pred štirimi leti ima dvodnevni sejem s stojnicami krajevnih obrtnikov in kulturnim programom, ki ga prireja Turistično društvo Radomlje ob pokroviteljstvu Krajevne skupnosti Radomlje, že stalno mesto in kar precej rednih obiskovalcev.

19. in 20. decembra 2015, so v centru kraja zaživele osvetljene stojnice z oblačili za otroke in odrasle, z lesenimi izdelki, s čestitkami in drobnimi pozornostmi, s prehrambnimi izdelki, z menjavo igrač, s knjigami poezije in slikami, pa z opremo za nogometaše in gasilce.

Otroci so bili najbolj veseli nastopa otrok iz vrtca Mlinček, jahanja na poniju, Božičkovega obiska, fotografiranja v živo, pa seveda kokic in balonov. Odrasli pa so si ponudbo ogledali, kakšno malenkost kupili in poklepetali ob kuhančku in prigrizku. Za dobro vzdušje je skrbel duo ritm, Moški pevski zbor Radomlje pa je zapel nekaj pivskih in času primerno nekaj božičnih pesmi.

Množičnega obiska letos ni bilo, delno zaradi tanjših mošnjičkov, delno pa zaradi goste megle in mraza, a se prihodnje leto zagotovo zopet vidimo na Veselem decembru v Radomljah.

Avtor: Zlatka Levstek; Foto: Marjan Levstek, Primož Mravlje, Borut Kaplja
Tagi