Sprejem za zvezdo – bronasto olimpijko Tejo Gregorin

Kljub temu, da se je sonce že poslavljalo in da so se na nebu prikazale prve zvezde, se je Športni park Ihan čedalje bolj polnil z ljudmi vseh starosti, ki so tja prihajali samo z enim namenom in sicer, da pozdravijo svojo zvezdo, ki je močno zasvetila na letošnjih olimpijskih igrah v Sočiju.

Govorimo o bronasti olimpijki Teji Gregorin, kateri so včeraj zvečer v Ihanu pripravili slavnostni sprejem, kot se za takšno odličje, ki ga je Ihanka Teja dosegla vsekakor spodobi. Slavnostni sprejem so organizirali Občina Domžale, Zavod za šport in rekreacijo Domžale in Športno društvo Nika. Ob tem je potrebno dodati, da so Ihanci več kot odlično poskrbeli za pogostitev. Seveda poleg različnih dobrot, ki so jih obiskovalci lahko zalili z dobro kapljico, ni smel manjkati ihanski brancin. Dobre gospodinje pa so poskrbele, da marsikomu ni padel sladkor. Za postrežbo je skrbela ekipa iz gostilne Zlata Kaplja iz Radomelj.

Obiskovalce, ki so prišli pričakat bronasto Tejo je najprej ogreval ansambel Nagelj, nato pa je mikrofon v svoje roke vzel Boris Kopitar in na oder najprej povabil olimpijca Klemna Bauera in Petra Dokla in z njima spregovoril nekaj besed o letošnjih olimpijskih igrah. Kmalu zatem pa je med množico obiskovalcev završalo, saj se je na prizorišče ob spremljavi Godbe, v kočiji pripeljala bronasta olimpijka Teja Gregorin. 

Na odru sta se Teji pridružila tudi njena starša. Obiskovalci pa so lahko med drugim izvedeli marsikaj zanimivega o njeni izjemni zgodbi o uspehu. Nato so sledile čestitke. Najprej ji je čestital župan Toni Dragar, nato pa so se zvrstili še mnogi drugi pomembni funkcionarji. Po ceremoniji so Teji prinesli še torto, ki jo je razrezala in razdelila obiskovalcem. Mnogi obiskovalci so se seveda tudi fotografirali z bronasto olimpijko. Nekateri pa so ujeli njen avtogram. Za konec pa so ihansko zvezdo v nebo ponesli zvoki skupine Mladi Gamsi.

Skratka bil je sprejem, kot se spodobi za prvo športnico v domžalski občini z olimpijsko medaljo. Pa še Ihan je sedaj pristal na olimpijskem zemljevidu. Govori se tudi, da naj bi eno ulico v Ihanu preimenovali v Olimpijsko ulico. Seveda se to več kot spodobi za olimpijsko vas!

Več foto utrinkov iz svečanega sprejema pa si lahko ogledate TUKAJ in TUKAJ.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Janez Ravnikar; Miha Ulčar; Video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov
Tagi