Športna sobota v Domžalah

V soboto, 25. aprila 2015, je bila večnamenska ploščad pri domžalski tržnici ponovno polna obiskovalcev. Dogajala se je namreč športna sobota. Na stojnicah so se predstavila športna društva, ki so ponujala svojo pestro ponudbo za stare in mlade.

Tako so se nam predstavili Fit-Fit, kjer vam za zaključene družbe in tudi posameznike in skupine nudijo fitnes, bowling, biljard, masaže, solarije, pri njih pa lahko zaključene družbe praznujete osebne praznike. Društvo Šola Zdravja se nam je predstavila z vadbo za stare in mlade. Vsak dan, razen nedelje jih lahko občudujete v telovadbi na prostem na različnih lokacijah v Domžalah in okolici ne glede na vreme, po vsaki vadbi pa sledi še pozdrav soncu. Nogometni klub Domžale je na stojnici ponudil drese, šale, zastavice in knjige NK Domžale. Izvedeli pa smo lahko tudi informacije za vpis otrok v njihovo nogometno šolo. Prav tako so obiskovalci lahko s pravilnimi odgovori na njihova vprašanja dobili dve brezplačni vstopnici za prvo prihajajočo tekmo.

Smučarski skakalni klub Sam Ihan se je predstavil z začetnim tečajem skokov na skakalnicah in telovadnici za deklice in dečke, ki jih to zanima. Skakalec Jernej Damjan, ki je že nekaj let ponosen član tega kluba, nam je dejal, da to ni nevaren šport. Seveda pa je Jernej pritegnil tudi veliko oboževalcev, starejših in mlajših. Predstavil nam je tudi svoji dve ljubezni, hčerkico in soprogo. Seveda  je prireditev obiskal tudi župan Občine Domžale Toni Dragar.

Otok športa se nam je predstavil z tečajem rolanja, plavanja, lokostrelstva … Organizirajo pa tudi rojstnodnevne zabave na poseben način za zaključene družbe otrok. Turistična agencija Tentours pa se nam je predstavila z izleti, katere organizirajo. Tako organizirajo potovanja na Moto GP, formulo 1, na nogometne tekme po Evropi, seveda pa še tudi ostale izlete in potovanja za vse, ki bi radi spoznali svet.


 

Gostilna Ribič z Edijem in Adrijano je spet poskrbela, da je tržnica dišala po morskih dobrotah in dražila naše brbončice. Kavarna Florjan pa je poskrbela, da nismo bili žejni v tem lepem in sončnem ter toplem vremenu, ki je obsijal tržnico in naredil dogodek še privlačnejši. Svoja najnoveša vozila znamke Fiat pa so predstavili iz podjetja Veit iz Vira.

Za dobro voljo je poskrbela skupina zagnanih fantov in deklet z imenom Prijatelji Dixielanda, med stojnicami in za mikrofonom pa se je spretno sukala moderatorka Tanja Vidic Goršak. Idejni vodja projekta dobrodošli v Domžalah Vido Repanšek, pa nam je dejal, da takšni dogodki lepo sovpadajo s ponudbo, saj že vse zeleni in čedalje več Domžalčanov in okoličanov se podaja na različne izlete in vaje ter teke na prostem in kakšni strokovni nasveti ne morejo škoditi nikomur.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Tagi