Slovesnost ob dnevu samostojnosti in enotnosti in tradicionalni praznični koncert Godbe Domžale

V četrtek, 26. decembra 2013, je v Hali komunalnega centra v Domžalah potekala osrednja občinska slovesnost ob dnevu samostojnosti in enotnosti ter tradicionalni praznični koncert Godbe Domžale. Slavnostni govornik na slovesnosti je bil župan Občine Domžale Toni Dragar.

Domžalski godbeniki pod vodstvom dirigenta Damjana Tomažina, so na njihovem zadnjem letošnjem koncertu zaigrali skladbe znanih domačih in tujih avtorjev, med drugim so obiskovalci lahko slišali krstno izvedbo skladbe Qyashi Habanera, avtorja Tomaža Habeta, kjer je kot solist na alt saksofonu nastopil Andrej Omejc. Kot gostja je na koncertu sodelovala  odlična sopranistka Marjeta Cerar. Prireditev pa je povezoval Jure Sešek. Domžalski Godbeniki so s tem koncertom zaključili letošnje uspešno leto njihovih nastopov in odmevnih projektov. 

Slavnostni govornik na osrednji slovesnosti župan Občine Domžale, Toni Dragar je v svoje govoru povedal, da z dnevom samostojnosti in enotnosti častimo spomin na razglasitev rezultatov plebiscita. Spomnil je, da smo bili takrat enotni, vendar je tedanja enotnost v Sloveniji počasi izpuhtela in država je krenila po drugačni poti, ko smo si jo zamislili vsi Slovenci. Državna vrata so se začela počasi zapirati, za zaprtimi vrati in daleč stran od vseh državljank in državljanov, so se sklepali dogovori, ki so vedno bolj krhali enotnost in povezanost.

V nadaljevanju je Dragar povedal, da enotnosti nismo izgubili v naši lokalni skupnosti, kjer so vsa leta ohranili posluh za vse občanke in občane. »Naša vrata so vedno odprta, saj le tako lahko delamo pošteno, ohranjamo povezanost ter ustvarjamo skupnost za vse, tako za naše najmlajše, mlade kot tudi starejše občanke in občane«, je poudaril Dragar.

Povezanost, enotnost in dobro delo se namreč kaže tudi pri številnih posameznikih in društvih, ki delujejo v naši občini. Kot izvrsten zgled je Dragar izpostavil Godbo Domžale, ki že vrsto let praznično obarva dan samostojnosti in enotnosti.

Ob koncu je Dragar še izpostavil, da so praznični dnevi tudi priložnost, da se poglobimo vase in razmislimo o svojem dosedanjem delu ter stkemo nove načrte za bodoče in vsem prisotnim zaželel srečno v novem letu.

V letu 2014 bo Godba Domžale praznovala 130 let delovanja
Prihajajoče leto 2014 pomeni za najstarejše domžalsko društvo 130 let delovanja in 85 let unikatnega godbenega doma, zato v prvi polovici leta godbenice in godbeniki pripravljajo vrsto aktivnosti, v začetku junija pa glavno praznovanje.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Komentarji uporabnikov
Tagi