Slovesno odprtje novega mostu Gaj na Škrjančevem

V torek, 8. oktobra 2013, je bilo na Škrjančevem slovesno odprtje novega mostu Gaj, ki za okoliške prebivalce, sprehajalce in kolesarje predstavlja novo in pomembno pridobitev. Hkrati je novi most sedaj tudi povezal in zbližal Krajevne skupnosti Radomlje, Preserje in Jarše – Rodico.

Poleg izgradnje novega mostu, so uredili tudi okolico. Oba posega pa predstavljata uresničevanje zamisli oblikovanja zelene rekreacijske osi ob Kamniški Bistrici in povezanost domžalske in kamniške občine ter Arboretuma Volčji Potok. Investicija izgradnje novega mostu in ureditev okolice je znašala 285.000 €.

Župan Občine Domžale, Toni Dragar se je zahvalil vsem svojim sodelavcem v Občinski upravi ter svetnicam in svetnikom, ki so podprli projekt izgradnje novega mostu Gaj ter ureditev okolice. Povedal je tudi, da želijo vsem sprehajalcem in rekreativcem omogočiti raznolike rekreativne poti, ki ne bodo povezovale samo različne kraje v občini, temveč se bodo povezovale tudi z drugimi občinami. Občina Domžale se kljub nenaklonjenim časom trudi z izvajanjem investicij, ki prinašajo dodano vrednost kvalitetnemu preživljanju prostega časa, je še dodal Dragar.

Novi most so s simboličnim prerezom traku odprli, župan Občine Domžale, Toni Dragar, predsednik KS Radomlje, Igor Jeretina, predsednik KS Preserje, Janez Hribar in podpredsednik KS Jarše – Rodica, Simon Kobilca. Po slovesnem odprtju, so se nato obiskovalci prvič uradno tudi sprehodili čez novi most Gaj.

V kulturnem programu so sodelovali Kvartet Grm in harmonikarji Šole poučevanja diatonične harmonike Simona Cerarja.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar; Video: Miro Pivar
Tagi