Slovesno odprtje fitnesa na prostem, park pod Močilnikom, Dob

Začel se je praznik Krajevne skupnost Dob, ki bo tokrat trajal tri dni, kjer bomo spet preživeli prijetne trenutke. Začelo se je v četrtek, 03. 08. 2017 ob 19.00 uri, v parku pod Močilnikom, kjer je potekalo slovesno odprtje fitnesa na prostem, turnir v metanju podkev in druženje.

Nadaljevalo se bo v petek, 04. 08. 2017, od 16.00 ure dalje Športnem parku Dob, kjer bosta potekala turnirja v balinanju in nogometu za pokal KS Dob, v soboto, 05. 08. 2017 ob 10. uri bo na Hrastovcu spominska slovesnost (ob 8. uri skupni odhod izpred trgovine v Dobu), vrhunec praznovanja pa bo od 15.00 ure dalje v centru Doba – pred prostori KS, kjer bo potekala golažijada, predstavitev dejavnosti društev in prijetno druženje.

Torej v četrtek, 3. 8. 2017, se je v parku pod Močilnikom v Dobu zbralo staro in mlado, saj je potekalo slovesno odprtje fitnesa na prostem, to je zunanjih fitnes igral, po odprtju pa je potekal turnir v metanju podkev. V Krajevni skupnosti Dob so se že kar nekaj časa pogovarjali, da bi poleg že obstoječih naprav v parku pod Močilnikom postavili še zunanja fitnes igrala.

"Na seji v mesecu maju smo enotno sprejeli sklep, da postavimo zunanja fitnes igrala s sredstvi, ki jih ima Krajevna skupnost. Bili smo složni, da to v Dobu tudi potrebujemo, za dobrobit kraja in vsakega krajana. Igrala so namenjena vsem generacijam, tako mlajšim, kot starejšim. In zadali smo si cilj, da bodo igrala postavljena do našega krajevnega praznika, kar nam je tudi uspelo", je dejala ob odprtju fitnes igral pod Močilnikom predsednica KS Dob Marija Ravnikar. Igrala jim je dobavilo in postavilo podjetje IMEX TRADE d.o.o. iz Trzina.

Zatem smo si ogledali, kako si ta igrala predstavljajo različni ljudje, ki se na igrala ne spoznajo. To nam je prikazala skupina mladih v skeču. Za pravilno uporabo zunanjih fitnes igral pa nam je predstavila skupina Društva mladi boksar Dob pod vodstvom vrhunskega športnika Marjana Bolharja. Seveda je po pravilnem prikazu uporabe igral sledil preizkus za vse generacije občanov, ki so se udeležili odprtja naprav. Videli smo, da se vsak lahko rekreira in preizkusi na teh novih igralih, zato so v Krajevni skupnosti Dob ponosni, da jim je uspel ta projekt. Seveda pa si želijo, da imajo kot posamezniki ali kot skupine lep in pravilen odnos do igral saj so ta namenjena vsem krajanom in naključnim obiskovalcem, zato naj skrbijo za čisto okolje in naj bodo zgled drugim. Po odprtju je sledil turnir v metanju podkev ter druženje.

Vabljeni tudi na ostale prireditve na praznovanju KS Dob.

Več fotoutrinkov si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miro Pivar; Foto, Video: Miro Pivar
Tagi