Slovesno odprtje Doma krajanov – gasilskega doma Studenec

Na Studencu, v Krajevni skupnosti Krtina smo včeraj slovesno odprli nov Dom krajanov – gasilski dom Studenec.

Uvodni pozdrav je pripadal gostitelju, predsedniku Krajevne skupnosti Krtina, Janezu Avscu. Program ob odprtju so popestrili otroci iz vrtca Mavrica, skupina Pikapolonice, pod vodstvom vzgojiteljice Sabine in Sare. Zapeli so pesem Lepši svet in deklamacijo Pravi prijatelj. 

Župan Občine Domžale Toni Dragar se je v svojem govoru lepo zahvalil vsem navzočim in sodelujočim pri gradnji novega doma. »Nova investicija predstavlja še en delček k izpolnitvi vizije, da bi prav vsaka krajevna skupnost dobila svoj prostor za kvalitetno druženje,« je med drugim povedal župan.

Dogajanje na odru so popestrili tudi učenci Podružnične osnovne šole Krtina, s katero Krajevna skupnost Krtina že vrsto let odlično sodeluje. Predstavili so se s plesno koreografijo Urca in pesmijo Čokolada. Navdušenja nad novim domom ni mogel skriti niti predstavnik Gasilske zveze Slovenije, tov. Alojz Jalovec, ki je domači javnosti namenil nekaj pozdravnih besed. Z govorom je, pred slavnostnim prerezom traku novega doma, zaključil predsednik PGD Studenec, Tomaž Kovač.

Povezovalka prireditve, Ana Kovač je k prerezu traku povabila župana Občine Domžale, Tonija Dragarja, predsednika KS Krtina, Janeza Avsca ter predsednika PGD Studenec, Tomaža Kovača. Sledila je predaja ključa in ogled novih prostorov Doma krajanov – gasilskega doma Studenec, ki si jih je prišla ogledati množica krajanov in drugih gostov. 

Avtor: Občina Domžale, Urad župana; Foto: Občina Domžale, Miro Pivar; Video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov
Tagi