Šentjernejski ptjeln se je ponovno šopiril na domžalskem tržnem prostoru

V soboto, 21. maja 2016, je s soncem obsijana domžalska tržnica gostila turistične, kulinarične in pridne roke Dolenjcev iz Šentjerneja, "kjer nej lepšega tiča, kot je Šentjernejski ptjeln".

Obiskovalci domžalskega tržnega prostora so na stojnicah pridnih Dolenjcev dobili vse; od sočnih in sladkih jagod Kmetije Šketelj, mesnih dobrot Kmetije Košak, do kraljevskega cvička na stojnici cvičkovega kralja 2016 Denisa Gorenca. Na stojnici Turistične kmetija Pr´ Martinov´h so lahko dobili od mesnih do mlečnih pridelkov ter različne vrste mok. Vse pa pridelajo doma. S stojnice Društva kmetic Šentjernej je dišalo po pecivu: orehovkah, piškotih … Domači rezanci, lepo rumeni z domačimi jajci so kar čakali, da skočijo v vašo košaro in dobra goveja župca je zagotovljena. Čebelarstvo Kosmač je imelo v ponudbi različne vrste medu in cvetnega prahu. Turistično društvo Šentjernej je obiskovalce vabilo na Dolenjsko, kjer imajo neverjeten turistični potencial. Ribič Edi iz Izole je z ekipo stregel same morske dobrote, ki so se mešale z vonjem dolenjskih dobrot. Vina iz Vinogradništva Štemberger so se bohotila na stojnici in z svojo aromo in iskrivo kapljico vabila obiskovalce, da ga poskusijo. 

Pri stopicljala je še prava maskota Šentjernejskega petelina, ki je popestril dogajanje na tržnem prostoru, saj je zaplesal z mimoidočim nežnejšim spolom, otroci pa so se z njim fotografirali za spomin. Bilo je veselo, Primož Košak je poskrbel, da se je slišalo čez meje tržnega prostora. Stalna voditeljica Tanja pa je bila tokrat na Jezerskem, zato so Šentjernejčani sami poskrbeli za svojo predstavitev.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar; Simona Pivar
Tagi