S prižigom prazničnih luči se je v Domžalah začel Čarobni december

Danes točno ob petih popoldne so v centru Domžal zasvetile novoletne luči, ki bodo mesto razsvetljevale do začetka novega leta. S tem dejanjem se je tako tudi v Domžalah začel veseli december, ki so ga poimenovali Čarobni december, v katerem se bo odvilo kar nekaj prazničnih prireditev.

Današnja prireditev prižiga novoletnih luči je potekala na domžalski tržnici, kjer je točno ob 17. uri, župan Občine Domžale Toni Dragar s posebnim stikalom naenkrat prižgal vse praznične luči, ki sedaj osvetljujejo prelepo novoletno drevo na glavnem križišču pri tržnici ter center Domžal. Po prižigu luči pa se je nadaljevalo rajanje z ansamblom Zajc. Nizkim temperaturam primerna pa je bila tudi ponudba, saj so se obiskovalci lahko ogreli s kuhanim vinom ali čajem, poskrbljeno pa je bilo tudi za najmlajše, ki so se lahko posladkali s palačinkami.

O novoletnem drevescu, ki stoji na glavnem križišču pri domžalski tržnici smo pred dnevi že pisali, ko so ga postavljali. Gre pa za posebno novoletno drevo, saj so obliko smreke sestavili iz železnega ogrodja, okraski na njej pa so narejeni iz recikliranih materialov (obarvani odsluženi lestenci od javne razsvetljave). Kot je za naš portal povedal direktor podjetja EIS Skočaj d.o.o., Matjaž Skočaj je na tem posebnem novoletnem drevescu, ki je kar tri metre višje kot lani, veriga z varčnimi LED lučkami. V celotni dolžini pa vsa veriga lučk meri dva kilometra in ker gre za izredno varčne lučke, bo poraba elektrike ne glede na dolžino izredno majhna, kot pa če bi uporabili navadne lučke. Delavci njihovega podjetja so za postavitev tega novoletnega drevesca porabili kar pet dni dela. Za tako novost so se odločili lani, saj je bilo vedno lepo naravno smreko težko dobiti, saj ponavadi najlepše smreke rastejo na težko dostopnem terenu.

Kot nam je še povedal Skočaj, je bilo lani sprva kar malo pomislekov, ko je prišla ideja za tovrstno novoletno drevo, na koncu pa se je pokazalo, da se da iz nenaravnih materialov narediti »pravo lepotico«, ki izredno lepo izgleda tudi podnevi. Letos pa je to drevo še malo višje in prepričani smo, da takšne, kot jo imamo v Domžalah, nimajo nikjer v Sloveniji.

Čarobni december v Domžalah
Čarobni december v Domžalah je začel s prižigom luči na novoletnem drevesu v centru Domžal. V četrtek, 5. decembra ob 16. uri bo najprej otvoritev drsališča v Športnem parku v Domžalah, ob 17. uri, pa bo otroke v Hali Komunalnega centra obiskal Miklavž. Preostala dva dobra moža bosta otroke obiskala v Češminovem parku in sicer Božiček v soboto, 21. decembra, Dedek Mraz pa teden dni kasneje, v soboto, 28. decembra 2013. Oba dobra moža bosta prišla tja ob 17. uri. V nedeljo 22. decembra 2013, si boste od 18. ure dalje v Češminovem parku lahko ogledali Slovenske jaslice.
Novost, ki jo letos pripravljajo na Občini Domžale, je Otroško silvestrovanje, ki bo potekalo v Češminovem parku v torek, 31. decembra 2013, ob 11. uri. Za starejše pa bo tako kot vsako leto potekalo Silvestrovanje v Športnem parku v Domžalah, kjer se bo dogajanje začelo ob 22. uri.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miro Pivar, Miha Ulčar; Video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov
Tagi