Rekordna nedelja na Veliki planini

Pa smo ga končno dočakali, rekord po številu obiskovalcev na nihalki. Minula nedelja, 17. avgusta je bila letos ena redkih, ki smo ji lahko rekli lepa nedelja. Lepo vreme in zagotovljena zabava pri gostišču Zeleni rob je minulo nedeljo na Veliko planino privabilo rekordno število obiskovalcev letos, ki so se na planino povzpeli s pomočjo nihalke. Našteli smo skoraj 1.200 potnikov. Tako velikemu številu ljudi je botrovalo sončno vreme in seveda Duo Pustotnik, Tjaša in Tomaž Pustotnik, ki je znova poskrbel za nepozabno zabavo pred gostiščem Zeleni rob. Tjaša Pustotnik je prav na včerajšnji dan praznovala tudi svoj 32. rojstni dan.

Spet se je zabavalo staro in mlado. Med njimi so bili tudi turisti iz Kuvajta, Japonske, Francije, Izraela, Nizozemske, Belgije in Velike Britanije, ki se niso in niso mogli nagledati neokrnjene narave, avtohtonih planšarskih hišic in prosti paši krav. Uživali so tudi v izvrstni hrani, še posebej so jim teknili sedaj že znameniti sirovi štruklji, za katere je tudi tokrat poskrbela ekipa Zelenega roba.

Zabavi se ni mogla upreti niti priznana operna pevka ter nekdanja slovenska predstavnica na Evroviziji Alenka Gotar, ki je prišla v družbi prijateljev. »Nazadnje sem bila na Veliki planini pred desetimi leti in še vedno je prečudovito in sproščujoče tu zgoraj,« je z navdušenjem povedala Alenka Gotar.

Za popestritev so nas obiskali še starodobni traktorji, ki so poželi obilico navdušenja med obiskovalci. Številni pohodniki so se tako želeli slikati na starodobnikih. Najstarejši med njimi je bil izdelan daljnega leta 1948. Društvo Stari traktor Moste pri Komendi je tako že tretje leto obiskalo Veliko planino, ob tem pa so obljubili, da se naslednje leto znova vrnejo.

Avtor: Velika planina d.o.o.; Foto: Velika planina d.o.o.
Tagi