Radio Hit na terenu, Rezina kuhna in zdrava polenta s česnom

Deževno soboto je v Domžalah zaznamovalo dogajanje na tržnici, Hit na terenu, ko smo v Rezini kuhinji pekli polento s česnom. Odziv obiskovalcev je bil izjemen, kako tudi ne, saj sta se nam pridružila Adrijana in Edi z ekipo iz restavracije Ribič iz Izole, ki sta nam ponudila okusen brodet.

Tilen je skrbel za glasbeno kuliso, poslušali smo slovenske pesmi, malce zaplesali in veliko klepetali. O receptih, pa domačem avtohtonem česnu in zdravi polenti iz Zlatega polja. Koliko znanja in dobrih idej se skriva v naših ljudeh in kakšno bogastvo nam ponuja narava. Delovni kmetje s kmetij iz soseščine nam dnevno prinašajo dobrote, ki jih sami pridelajo in prav je, da jih podpiramo. Na ta način poskrbimo tudi za svoje zdravje, saj je doma pridelano najboljše za nas.

Kljub bogastvu, ki ga ponuja narava, pa vsi ne morejo zadostiti osnovnim potrebam za dostojno življenje. Kako je mogoče, da je toliko ljudi lačnih in vsak dan zavržemo na tone hrane? Kako smo lahko dopustili, da je toliko ljudi brezposelnih in mladih prepuščenih sami sebi? Kaj nam pomagajo novi vrtci, če si jih starši, ki so izgubili službo, ne morejo privoščiti? Kje se je zalomilo in ljudje se sprašujejo ali obstaja rešitev. Seveda obstaja in dogodki, kot je bil današnji na domžalski tržnici je le dokaz več, da še ni vse izgubljeno. Dokler se bomo družili in izkoristili tovrstne dogodke za pogovor, obstaja upanje. Najslabše je, ko se začnemo zapirati med štiri stene in “vržemo puško v koruzo”.

Na radiu Hit se trudimo ohranjati optimistično vzdušje med ljudmi saj se zavedamo, da nas vsak dan posluša več ljudi. Posredovanje lokalnih informacij in lepe zgodbe so pravi recept za uspeh. In lahko nam verjamete, da nikoli ne bomo obupali. Ker zelo dobro vemo, da so spremembe dobrodošle in da je vse, kar je potrebno, da slabo prevlada, da dobri ne naredimo nič.

Avtor: Reza; Foto: Miha Ulčar; Reza
Tagi