Radio Hit na terenu, Rezina kuhna in peka slastnih palačink

Joj, to poletje. K sreči se s tokratno, super polno luno, spreminja tudi vreme. Poletje se nadaljuje in ekipa radia Hit je spet na terenu. Ploščad pri domžalski tržnici je to soboto zadišala po slastnih palačinkah z domačimi marmeladami, ki so jih prinesle tudi nekatere naše poslušalke. Hvala, odlične so bile.

Na veliki ponvi Flamula smo pekli najboljše palačinke na domžalski tržnici. Sodelovali so prodajalke in prodajalci s svojimi izdelki, od moke do jajc, mleka in različnega sezonskega sadja. Gneča pred veliko ponvijo je bila nepopisna in pravi užitek je bilo gledati zadovoljne obraze mladih in malo manj mladih, kako so jedli sladico iz Rezine kuhinje. In kako jo pripravimo? Nič lažjega. V veliki posodi zmiksamo mleko, jajca, moko, pecilni prašek in malo masla, dodamo za noževo konico naribane limonine lupine in pustimo, da testo malo počije. Pred peko dolijemo nekoliko Radenske, da razredčimo maso in avantura naj se začne.

Ponev je bila res velika in kmalu smo ugotovili, da je bolje, če palačinke, preden jih obrnemo, razrežemo na štiri dele. Obiskovalke in obiskovalci že čakajo s prtički v roki in ni časa za klepet. Hitro namažemo marelično, višnjevo, slivovo ali jagodno marmelado in veselje je tu. Hvala vsem za pohvale, lepo je kuhati za tako hvaležno publiko.

Ker smo na radiu Hit okoljsko zelo osveščeni, odpadkov, razen papirnatih prtičkov, ni bilo. Trudimo se širiti, ne le dobro glasbo ampak tudi zavest in odgovornost do narave in čistega okolja. Dobro nam gre, tudi z vašo pomočjo.

Radio Hit bo na ploščadi domžalske tržnice ponovno 23. avgusta dopoldne. Kuhali bomo, pekli, okušali in se zabavali. Navsezadnje je to tudi namen druženja, se strinjate?

Avtor: Reza; Foto: Miha Ulčar
Tagi