Pustno vodenje po tematskih poteh

Po lanskoletni popolni odpovedi celotnega pustnega dogajanja, smo letos uspeli izpeljati vsaj nekaj aktivnosti in razveselili naše najmlajše in njihove spremljevalce. V soboto, 26. februarja smo vas povabili na vodene oglede po tematskih poteh v naši občini. Največ pustnih maškaric se je zbralo pred Gostilno Repanšek v Homcu, od koder so se podale na ogled Homške učne poti. Vzdušje je bilo res veselo, za dodatno dobro voljo so poskrbeli homški gasilci, ki so pohodnike nekje na sredini poti pričakali s pustnimi dobrotami.

Iz Češminovega parka se je na ogled Pravljičnega Šumberka podalo več kot petdeset našemljenih obiskovalcev, ki so se jim na poti pridružili še mnogi naključni sprehajalci. Malo manj »športno naravnane« pustne šeme so se podale po mestnih ulicah in raziskovale bogato zgodovino slamnikarstva. Tisti, ki so želeli izvedeti nekaj več o čebelarstvu, čebelah in njihovih pridelkih, so se lahko odločili za obisk Čebelarske poti od Doba proti Krtini ali od Knezovih skal na Šumberku do apiterapevtskega čebelnjaka pri CČN Domžale Kamnik.

Da maškare na pot niso šle s praznimi želodčki, je poskrbela gospa Ivanka Brodar, letošnja dobitnica naziva »Najboljši krofi v Ljubljani in okolici« in nam kljub obilici dela ocvrla slastne krofe. Najboljše maske na vsaki poti so prejele simbolične nagrade.

Iskrena hvala vsem vodičem, društvom in obiskovalcem, da ste nam pomagali preganjati zimo in priklicati pomlad!

Avtor: Občina Domžale; Foto: Občina Domžale

Tagi