Proslava ob 30-letnici samostojne Slovenije

Ob 30-letnici samostojne Slovenije je pri pomniku državnosti v parku pod Močilnikom v Dobu ter v Letnem gledališču Dob v petek, 25. junija 2021, potekala osrednja občinska prireditev ob dnevu državnosti, ki sta jo pripravili Občina Domžale in Krajevna skupnost Dob. Pred tem je v Slamnikarskem parku ob Občini Domžale potekal slavnostni dvig slovenske zastave in zatem nagovor gospoda Janeza Gregoriča, predsednika Pokrajinskega združenja veteranov vojne za Slovenijo – Ljubljana z okolico in OZVVS Domžale.

V uvodu prireditve v Dobu je podžupanja mag. Renata Kosec skupaj s predstavnikoma veteranskega policijskega in vojaškega združenja k pomniku državnosti položila venec, nato pa je nekaj besed zbranim namenila predsednica Krajevne skupnosti Dob Marija Ravnikar. Himno je zaigrala Godba Domžale.

V Letnem gledališču na Dobu je nato sledil še kulturni program, ki ga je povezovala Marta Starbek Potočan, nastopili pa so Godba Domžale, Vokalna skupina Adam Ravbar KD Groblje, gledališki igralec Pavle Ravnohrib, baletna šola Stivens in Kulturno društvo Jožef Virk Dob. Slavnostni govor je ob letošnjem jubileju imela častna občanka, gospa Vera Vojska. Spregovorila je o pomenu dogodkov v 80-ih in 90-ih letih, vojni za Slovenijo in izpostavila bitko pri Trzinu ter predvsem pogum in enotnost državljanov v juniju 1991, ki so izborili samostojno naše države. Svoj govor je zaključila z analizo trenutnega stanja in izzivi prihodnosti, ki nas čakajo, ter jih bomo premagali le z enotnim sodelovanjem tako kot leta 1991.

Občina Domžale, Urad župana; Foto: Vido Repanšek

Tagi