Prireditev »Spoznajmo se, praznujmo skupaj« uspela nad pričakovanji

Češminov park je v sredo, 12. aprila 2017, pokal po šivih, saj je tam potekala prireditev ob občinskem prazniku, poimenovana Spoznajmo se, praznujmo skupaj. Gre za dogodek, ki je namenjen druženju občank in občanov vseh generacij. Prireditev je več kot dobrodošla, kar pove že samo število sodelujočih, kot tudi obiskovalcev prireditve, ki jih je iz leta v leto več. Prireditev so popestrili s spremljajočim programom ter tudi slavnostnim delom, na katerem sta vse udeležence pozdravila župan Toni Dragar in podžupanja mag. Renata Kosec. Slavnostnega dogodka pa se je udeležil tudi predsednik Republike Borut Pahor, ki je bil slavnostni govornik.

19. aprila 1952 so bile Domžale razglašene za mestno občino. Zgodovinski praznik, razglasitev Domžal za mestno občino in še prej leta 1925 za trg, so v tistem času Domžalčani praznovali zelo slavnostno z namenom »dati duška veselju Domžalcev nad povišanjem rodnega kraja in poživiti jih k nadaljnjemu navdušenemu delu za procvit in napredek trga Domžale. Že vrsto leto ob občinskem prazniku v mesecu aprilu potekajo številne prireditve, ki so obenem tudi priložnost, da se občani in občanke srečajo in družijo. Eden izmed velikih dogodkov je zagotovo prireditev Spoznajmo se, praznujmo skupaj, ki vsako leto poteka v Češminovem parku v Domžalah, je pa namenjena medgeneracijskemu druženju. Na prireditev povabijo vse domžalske vrtce, šole, društva in druge posameznike, da se s svojo dejavnosti predstavijo na stojnicah in na odru.

Tudi letos so se na dogodku predstavili policisti, reševalci in gasilci s svojimi vozili, policijskimi konji in celo gasilsko lestvijo, kar vedno znova navduši otroke. S Krumperka je obiskovalce obiskal tudi konjiček, ki so ga najmlajši Domžalčani lahko jahali. Prireditve sta se udeležila tudi skakalna asa Anže Lanišek in Tilen Bartol, ki sta pravi dokaz, da v Domžalah živijo pravi skakalni junaki. Vsa sodelujoča društva in organizacije so predstavljale številne svoje dejavnosti ter tudi mnoge zanimive zabavne dogodivščine. Ves čas prireditve je potekal tudi spremljevalni program, na katerem so nastopili številni nastopajoči s svojimi glasbenimi in plesnimi točkami, med njimi je zapel tudi Moški pevski zbor poklicnih gasilcev CZR Domžale.

Slavnostni del prireditve, ki se ga je udeležil tudi predsednik republike Borut Pahor, pa se je začel ob 18. uri, na katerem sta vse navzoče najprej pozdravila župan Toni Dragar in podžupanja mag. Renata Kosec, nato pa je zbrane nagovoril tudi predsednik republike, Borut Pahor, ki se je županu Toniju Dragarju zahvalil za povabilo, občankam in občanom pa je čestital ob njihovem prazniku: "Današnje veličastno praznovanje dokazuje, da kot skupnost želimo živeti strpno, v sožitju in takrat, ko nam je težko, ovire premagovati skupaj."

Ob tej priložnosti je predsednik Pahor županu Dragarju v luči praznovanja 25. obletnice naše države poklonil posebno protokolarno darilo, slovensko zastavo, z naslednjo mislijo: "Slovenska zastava je znak naše enotnosti. Vam, gospod župan, jo poklanjam v znak iskrene hvaležnosti za vaša prizadevanja za to, da bi si ljudje med seboj zaupali, se podpirali in skrbeli drug za drugega. Te vrednote praznujemo danes."

Ajda Vodlan iz Občine Domžale, ki je skrbela za organizacijo prireditve, nam je povedala, da je udeležba tako sodelujočih, kot obiskovalcev nad pričakovanji. Ob vseh nastopajočih pa je bilo možno videti, da imamo v Domžalah res veliko talentov. Povedala nam je še, da je bilo na prireditvi možno zares čutiti, da smo Domžale prostor zadovoljnih ljudi, saj so ljudje na prireditvi zelo uživali.

Praznovanje pa ni šlo brez sladkega presenečenja, kot se vsekakor spodobi za rojstni dan. Več o praznovanju pa si lahko ogledate v zgornjem videu in v naših fotogalerijah.

Več fotoutrinkov s prireditve najdete TUKAJ – Foto: Karin Božič

Več fotoutrinkov s prireditve najdete TUKAJ – Foto: dr. Franc Habe

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Karin Božič, dr. Franc Habe; Video: Miro Pivar
Tagi