Predsednik Republike Borut Pahor uradno odprl Gostilno dela

Še ni dolgo nazaj, ko je nasproti občinske stavbe, na Ljubljanski 64 v Domžalah, svoja vrata odprla Gostilna dela, kjer so odprli učno delavnico, ki deluje po enakih principih, kot že skoraj šest let deluje na Poljanski cesti v Ljubljani. Sedaj pa so jo še prireditvijo, katere časten pokrovitelj je bil predsednik Republike Borut Pahor, tudi uradno predali svojemu namenu.

Gre za novo restavracijo, ki je obenem še učna delavnica, v njej pa gostinskih spretnosti učijo mlade iz ranljivih skupin. Po besedah vodje programa in direktorice invalidskega podjetja Centerkontura dela, Tite Destovnik se je podobna zadeva, s katero so pričeli v Ljubljani pred šestimi leti, prijela ter posluje dobro, zato so začeli razmišljati, da bi odprli še eno izobraževalno gostilno tega tipa izven Ljubljane. Ko so dobili ponudbo iz Domžal, niso oklevali in so se dogovorili za najem 150 kvadratnih metrov velikega prostora za 50 do 60 gostov, ki bodo k njim prišli na malico ali kosilo. V gostilni, ki je mimogrede precej večja od ljubljanske, bodo namreč za začetek delali od ponedeljka do petka od 8. do 16. ure.

V četrtek, 8. decembra 2016, pa je bilo še posebej slovesno, saj so še uradno odprli svoje nove prostore. Uradnega odprtja se je poleg župana Občine Domžale Tonija Dragarja, podžupanje mag. Renate Kosec in znanega podjetnika Joca Pečečnika, udeležil tudi predsednik Republike Borut Pahor, ki je bil tudi častni pokrovitelj. V uvodu je vse lepo pozdravil Karel Destovnik, ki je bil začetnik tovrstnega projekta, ki je v vseh teh letih obrodil sadove, saj so mnogim mladim iz ranljivih skupin omogočili, da so se vključili v delovni proces, pridobili izkušnje, delavne navade in seveda tudi poklicno kvalifikacijo, ki jim v nadalje omogoča zaposlitev.

Program, ki si ga lahko ogledate v našem zgornjem videu, je vodila Nina Wabra Jakič. Za glasbeno popestritev so poskrbeli učenci OŠ Roje.

Predstavitev Gostilne dela, si lahko ogledate TUKAJ.

Več foto utrinkov z dogodka pa si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Karin Božič, Miha Ulčar; Video: Miro Pivar
Tagi