Podelitev priznanj najboljšim športnicam, športnikom in športnim delavcem občine Domžale za leto 2013

V ponedeljek, 27. januarja 2014, je v dvorani Kulturnega doma Franca Bernika v Domžalah potekala slavnostna podelitev priznanj najboljšim športnicam, športnikom in športnim delavcem, v letu 2013.

Na prireditvi, ki je potekala pod okriljem Zavoda za šport in rekreacijo Domžale so bila podeljena priznanja za športne dosežke posameznikov in ekip, v letu 2013, priznanja posameznikom za dolgoletno delo v društvih in jubileje društev. Ob zaključku prireditve, pa je bilo podeljeno še priznanje za življenjsko delo v športu, ki jo je prejel dolgoletni delavec v športu Marjan Gorza iz Atletskega kluba Domžale. Za najboljšo športnico in športnika leta v občini Domžale, za leto 2013, pa sta bila proglašena biatlonca Teja Gregorin in Klemen Bauer. Prireditev je povezovala Tadeja Capuder, slavnostni govornik je bil direktor Zavoda za šport in rekracijo Domžale mag. Janez Zupančič. V spremljevalnem programu pa so sodelovali Trobilni kvartet Godbe Domžale in plesna skupina Sovice.

Priznanja najboljšim v vseh starostnih kategorijah, na domačih prvenstvih.
Priznanja v tej kategoriji sta podelila Janez Gregorin in Primož Košak, člana Strokovnega sveta Zavoda za šport in rekreacijo Domžale. Prejeli pa so jih naslednji športniki:

Klemen Justin (Karate klub Domžale), Pia Lovrič (Teniški klub Domžale), Mark Andrejič Goljar (Teniški klub Domžale), Maja Per (Atletski klub Domžale), Ekipa U14 (Košarkarski klub Domžale, Ekipa U12 (Atletsko društvo AS Domžale), Hana Mihelčič (Klub borilnih veščin Domžale), Dejan Petrič (Avto sport club Mustang Domžale), Tjaša Šinkovec (Karate klub Domžale), Miran Majer (Smučarski klub Ihan), Petra Pavlič (Težkoatletski klub Domžale), Blaž Kadivec (Športno društvo Energija), Rok Tepina (Športno društvo Energija), Ana Zupan (Športno društvo Energija), Mitja Tancik (Športno društvo Energija), Nina Pavlič Hren (Atletski klub Domžale), Manca Avbelj (Atletski klub Domžale), Gabriela Kumek (Atletski klub Domžale).

Priznanja najboljšim v starostni kategoriji mladinci in člani, ki so dosegli odmevne rezultate na mednarodnih tekmovanjih
Priznanja v tej kategoriji sta podelila Lado Gorjan, član Strokovnega sveta Zavoda za šport in rekreacijo in direktor KK Helios Domžale ter Aleš Klavžar, član Sveta Zavoda za šport in rekreacijo in predsednik KK Helios Domžale. Priznanja so prejeli naslednji športniki:

Andrej Repnik (Klub borilnih veščin Domžale), Jernej Damjan (Smučarsko skakalni klub Sam Ihan), Skupina My diary, my journey (Plesni klub Miki), Miha Žargi (Savate klub Domžale), Tanita Kaja Černe (Kotalkarski klub Pirueta), Matej Balantič (Klub borilnih veščin Domžale), Strelsko društvo Domžale, Smučarski klub Ihan, Peter Dokl (Smučarski klub Ihan), Ženska ekipa (Medobčinsko društvo invalidov Domžale), Igor Jerman (Moto društvo Depala vas), Marko Jerman (Moto društvo Depala vas), Miha Halzer (Športno društvo Energija), Nogometna ekipa U17 (Nogometni klub Domžale), Ekipa U18 (Košarkarski klub Domžale), Članska ekipa (Košarkarski klub Domžale), Gregor Gajšek (Savate klub Domžale), Andraž Mrak in Dejan Djurovič (Plesni klub Miki).

Priznanja dolgoletnim volonterskim delavcem v klubih, priznanja klubom za dolgoletno delovanja in priznanja za posebne dosežke
Priznanja v tej kategoriji sta podelila Jožko Korošec, član Sveta zavoda za šport in rekreacijo Domžale in Peter Verbič, član Sveta zavoda za šport in rekreacijo Domžale, ki je tudi Predsednik odbora za občinska priznanja, proslave. Priznanja so prejeli naslednji športni delavci in športniki:

Ljudevit Hrženjak (Telesno vzgojno društvo Partizan Domžale), Rudi Repnik (Smučarski klub Ihan), Ivo Mršič (Telovadno društvo Jarše), Vesna Gregorin (Smučarski klub Ihan), Atletski klub Domžale, Težkoatletski klub Domžale, Zdenka Juvan (Telesno vzgojno društvo Partizan Domžale), Janja Kaplja (Teniški klub Radomlje), Marjan Bolhar (Klub borilnih veščin Domžale), Nogometna ekipa U15/U17 (Nogometni klub Domžale).

Priznanje za življenjsko delo v športu
Priznanje za življenjsko delo, ki ga je prejel Marjan Gorza iz Atletskega kluba Domžale, sta podelila župan Občine Domžale Toni Dragar in Mitja Šircelj – prvi pobudnik za podelitev priznanja za življenjsko delo v okviru Športne zveze Domžale, v letu 2000 in tudi prejemnik priznanja za življenjsko delo v letu ustanovitve Zavoda za šport in rekreacijo.

Marjan Gorza je športnik, športni aktivist in več kot tri desetletja eden najpomembnejših športnih delavcev pri razvoju atletike v občini Domžale. Svojo življenjsko in delno tudi delovno pot je namenil delovanju v športu in rekreaciji, kjer je s svojim zgledom, organizacijskimi sposobnostmi, ustvarjalnostjo ter tisoči ur prostovoljnega dela prispeval k razvoju športa in rekreacije, posebej pa še atletike.

V mladosti je bil predvsem športnik, ki se je že zelo zgodaj vključil v delo športnih klubov, tako atletskega kakor tudi v druge organizacije športa in rekreacije – tako v nekdanji občini kot sedanji občini Domžale. Opravljal je vrsto pomembnih funkcij. Med njimi je bil je sekretar Samoupravne interesne skupnosti za šport in rekreacijo, dolgoletni sekretar Telesnovzgojne skupnosti Domžale, podpredsednik in večkratni predsednik Športne zveze Domžale, dalj časa pa tudi član Strokovnega sveta, ki je kvaliteto in množičnost športa ter rekreacije vodil in usmerjal v občini.

Je ustanovni član Atletskega kluba Domžale in je postavljal temelje atletiki in je klub, katerega predsednik je bil blizu tri desetletja, po tekmovalni in organizacijski plati pripeljal med najboljše klube v državi. Atletski klub Domžale je vodil po poti od popolnih začetkov, ki so se kazali v udeležbi mladih atletov v krosih in organizaciji tekmovanjih izven atletskih stadionov, do vzgoje vrhunskih atletov, ki so uspešno nastopali na mednarodnih, evropskih in svetovnih tekmovanjih. Vselej pa je največ skrbi namenjal najmlajšim, ki so prve atletske korake naredili že v vrtcih in osnovnih šolah, nato pa pod strokovnim vodstvom trenerjev v atletski šoli in postali pravi atleti. Velik del njegovih prizadevanj je vgrajen v atletski stadion v Domžalah, v dejstvo, da edino v Domžalah vsa leta tečemo Olimpijski tek, vzpodbujal pa je tudi sodelovanje športnih klubov ter pomoč pri organizaciji športnih dogodkov ter promociji atletike.

Marjan Gorza je po svoji vztrajnosti, strokovnosti in organizacijskih sposobnostih postal eden od najzaslužnejših delavcev tudi v okviru Atletske zveze Slovenije, kjer je pred leti, prav zaradi svojih izjemnih sposobnosti, kandidiral tudi za predsednika. Pod njegovim, vodstvom je v okviru Atletskega društva Domžale zrasel rod atletskih sodnikov, pa tudi vrsta članov in članic, ki so usposobljeni za organizacijo in izvedbo velikih tekmovanj, državnih prvenstev, največji zalogaj za klub pa je bila odlična organizacija Balkanskih atletskih iger veteranov. Ima status mednarodnega atletskega sodnika ter je nosilec številnih priznanj, tudi najvišjih, na področju atletike, športa in rekreacije, v letu 2008 pa je za svoje delo prejel tudi srebrno plaketo Občine Domžale, Atletski klub pa ga je imenoval za svojega častnega predsednika.

Za Marjana Gorzo ostaja vsak šport priložnost in možnost, ki jima je namenil vse svoje življenje. Je športnik z dušo in telesom, ki brez dela v športu, predvsem atletiki, ne bi znal živeti. Zanj je šport način življenja in je življenje, ki ga je namenil atletiki, za kar so mu neizmerno hvaležne številne generacije tekačev, skakalcev in metalcev, ki brez njega ne bi nikoli spoznale, da je atletika lahko pomemben del njihovih življenj, v katerih bo atletika za vselej zapisana kot kraljica športa.

Priznanji najboljši športnici in športniku v letu 2013
Priznanje za najboljšo športnico in športnika v letu 2013 sta prejela biatlonca Teja Gregorin (Športno društvo Nika Ihan) in Klemen Bauer, (Smučarski klub Ihan), ki pa ju na podelitvi zaradi sklepnih priprav za olimpijske igre ni bilo. Priznanji, ki sta podelila župan Toni Dragar in direktor Zavoda za šport in rekreacijo Domžale, mag. Janez Zupančič, sta prevzela predstavnika društev v katerih delujeta športnika.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar; Video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov
Tagi