Podelili priznanja Občine Mengeš

"Mengeška aleja prijateljstva" potekala v znamenju povezovanja in raznolikosti

V sredo, 29. maja 2024 je Občina Mengeš v Športni dvorani Osnovne šole Mengeš podelila občinska priznanja. Občinski praznik, ki so ga poimenovali v “mengeško alejo prijateljstva”, je potekal pod geslom povezovanja in raznolikosti. Za kulturni in zabavni program so poskrbeli KD Mengeška godba, Mešani pevski zbor in vse sekcije folklorne skupine KD Svoboda Mengeš, Otroški pevski zbor OŠ Mengeš z Nušo Derenda, Komorni zbor Concordia, Medobčinsko društvo Sožitje, Društvo AIA – Mladinski center Mengeš ter otroci Vrtca Mengeš. Društvi Dobeno ter Mengeš pa sta poskrbela, da so se obiskovalci lahko tudi posladkali.

Prejemnice in prejemniki letošnjih priznanj občine Mengeš

Zlato priznanje Občine Mengeš

Zlato priznanje Občine Mengeš je prejel Franc Žun, za aktivno delovanje v okviru Mengeške godbe ter na širšem kulturnem področju v občini Mengeš.

Srebrni priznanji Občine Mengeš

Srebrno priznanje sta prejela Miro Šušteršič ter Jure Šinkovec. Miro Šušteršič je nagrado prejel za 50-letno aktivno delovanje v Planinskem društvu Janeza Trdina Mengeš, Jure Šinkovec pa za za več kot 30-letno predano delo v prostovoljstvu, med drugim v vlogah vodje mengeškega društva tabornikov, aktivnega člana Prostovoljnega gasilskega društva Mengeš in poveljnika Civilne zaščite Mengeš.
Bronasta priznanja Občine Mengeš
Bronasta priznanja so prejeli Uroš Bregar, Turistično društvo Dobeno ter Sašo Jenčič.
Uroš Bregar je nagrado prejel za izjemen prispevek k razvoju Badminton kluba Mengeš in neprecenljivo vlogo pri spodbujanju športnega udejstvovanja mladih, Turistično društvo Dobeno za edinstveno delovanje na področju razvoja Dobena in povezovanje lokalne skupnosti, Sašo Jenčič pa za pomemben prispevek k delovanju Prostovoljnega društva Loka pri Mengšu.

Znak Občine Mengeš

Znak Občine Mengeš so prejeli Društvo upokojencev Mengeš, Maja Kerzič, Tim Bregar ter Robi Stopar. Društvo upokojencev Mengeš je znak prejelo za več kot 70 let skrbnega delovanja v dobrobit mengeških upokojenk in upokojencev,  Maja Keržič za izjemen prispevek k kulturnemu in družbenemu življenju v občini Mengeš, Tim Bregar za izjemne dosežke na področju športa, in Robi Stopar za dolgoletno uspešno delovanje na glasbenem področju.

Doris Bubnjič, Foto: Občina Mengeš

Tagi