Podelili priznanja najboljšim športnicam, športnikom in športnim delavcem v Občini Domžale za leto 2016

Tudi leto 2016 je na področju športa prineslo izjemne uspehe, ki so jih dosegle domžalske športnice in športniki, tako na domači, kot na mednarodni ravni. Vsi ti uspehi pa niso ostali neopaženi, saj so tako kot vsako leto, prav vsakega izmed njih nagradili s priznanjem za uspešno športno udejstvovanje v minulem letu. Med drugim se vsako leto spomnijo tudi na športne delavce, ki skrbijo za razvoj športa ter za pogoje, ki jih imajo športniki na voljo. Veliko število podeljenih priznanj, pritrjuje temu, da je občina Domžale res športna občina z velikim številom odličnih športnikov z izjemnimi uspehi in zagnanih športnih delavcev, ki z neutrudnim delom skrbijo za razvoj športa v občini.

Pod okriljem Zavoda za šport in rekreacijo Domžale, je v četrtek, 23. februarja 2017, v Kulturnem domu Franca Bernika v Domžalah potekala slavnostna podelitev priznanj najboljšim športnicam, športnikom in športnim delavcem, v letu 2016. Med športnicami in športniki, ki se udejstvujejo v različnih športnih panogah, so razglasili tudi najboljša športnika za leto 2016. Za najboljšo športnico leta 2016 je bila razglašena biatlonka Teja Gregorin, za najboljšega športnika pa ravno tako biatlonec Klemen Bauer. Priznanje za življenjsko delo na področju športa je prejel Uroš Slavinec, ki ga že od malih nog spremlja košarka in delo povezano s košarko. Vsa leta je bil zvest Košarkarskemu klubu Helios, kot njegov velik podpornik in predsednik. Zaslužen pa je za mnoge uspehe, ki jih je dosegel klub ter tudi pri prenovi Dvorane Komunalnega centra, ki je tudi po njegovi zaslugi dobila podobo, kakršno potrebuje in si zasluži mesto Domžale.

Slavnostno prireditev, ki je potekala v Kulturnem domu Franca Bernika v Domžalah, je povezoval Domen Valič, slavnostni govornik je bil direktor Zavoda za šport in rekreacijo Domžale, Uroš Križanič. Prireditve sta se udeležila tudi podžupanja Občine Domžale, mag. Renata Kosec in nekdanji direktor Zavoda za šport in rekreacijo Domžale, mag. Janez Zupančič. V glasbeno-plesnem programu so sodelovali: Nika Svetlin, ki jo je na klavirju spremljal Urban Grabenšek, Plesno navijaška skupina Leaders Unified, pevka Katarina Pangeršič ob spremljavi back vokalistov Neve Faganel, Nataše Kuzmič, Katje Kristl in Blaža Vidoviča, Plesni klub Miki in ŠD Sovice.

Uroš Križanič, direktor Zavoda za šport in rekreacijo Domžale.

Medalje najboljšim mladim tekmovalkam in tekmovalcem, do starejših deklic in dečkov, na domačih prvenstvih sta podelila Peter Seljak, predsednik Strokovnega sveta ZŠRD in Lado Gorjan, član Strokovnega sveta ZŠRD. Medalje so prejeli:

Erazem Dragar (TVD Partizan Domžale, Maša Ručigaj (Smučarski klub Ihan), Brina Šulin (Teniški klub Radomlje), Drejc Trojer (Smučarski klub Ihan), Jaka Hace (Atletsko društvo AS), Žan Vrhovnik (Atletsko društvo AS), Nina Boljka (Športno društvo Sovice), Nina Cuderman (Karate klub Domžale), Eva Goropečnik (Smučarski klub Ihan), Gaja Hribar (Klub borilnih veščin Domžale), Maja Per (Atletski klub Domžale), Maja Skočaj, Farkaš Žiga (Plesni klub Miki), Matej Starbek (Smučarski klub Ihan), Tjaša Janežič (Športno društvo Sovice), Zala Mežan (Športno društvo Sovice), Nina Pavlič Hren (Atletski klub Domžale), Blaž Dragar (ŠD Energija), Matjaž Istenič (ŠD Energija), David Ivartnik (ŠD Energija), Jakob Mali (Atletski klub Domžale), Matic Marčič (TVD Partizan Domžale), Jure Uštar (Šahovski klub Domžale), Vita Movrin (ŠD Energija), Patrizia Resnik (Ježa pri Ježu), Lana Smolnikar (Plesni klub Miki), Gregor Šnajder (Atletski klub Domžale), Gregor Dimc (ŠD Energija), Jure Belak (ŠD Energija), Jan Gajšek (Klub borilnih veščin Domžale), Anže Kosmač (Težko atletski klub Domžale), Luka Naglič (Smučarski klub Ihan), Špela Orehek (Šahovski klub Domžale), Lovro Planko (Smučarski klub Ihan), Urška Potokar (Ježa pri Ježu), Aleksandra Ščap (Ježa pri Ježu), Klara Senica (Plesni klub Miki), Manca Slabanja (Smučarski klub Ihan), Neža Šarc (Ježa pri Ježu), Petra Žejavac (Klub borilnih veščin Domžale).

Prejemniki medalj.

Podelitev malih plaket za mlajše in starejše dečke in deklice ter kadete in kadetinje sta podelila Marta Grilj, članica Sveta ZŠRD in Tomaž Jarc, član Sveta ZŠRD. Male plakete so prejeli:

Ekipa U-13 (Košarkarski klub Domžale), Ekipa deklice do 14 let (Teniški klub Domžale), Ekipa U-15 (Košarkarski klub Domžale), Ekipa U-15 (NK Domžale), Ekipa U-17 (Košarkarski klub Domžale), Ekipa U-17 (NK Domžale).

Prejemniki malih plaket.

Srednje plakete za mladince, mladinke, članice in člane sta podelila Marta Grilj, članica Sveta ZŠRD in Tomaž Jarc, član Sveta ZŠRD. Srednje plakete so prejeli:

Mladinska street show formacija (Plesni klub Miki), Ekipa U-19 (NK Domžale), Člani (Košarkarski klub Domžale), Članska ekipa (Ježa pri Ježu), Članska ekipa (NK Domžale), Članska jazz mala skupina (Plesni klub Miki), Ekipa SK Ihan (Smučarski klub Ihan), Ekipa Energija team (ŠD Energija), Skupina Sovice (ŠD Sovice), Članska ekipa (ŽNK Radomlje), Neja Hrovat (Plesni center Mimi), Pia Lovrič (Teniški klub Domžale), Eva Stefanovski (ŽKK Domžale), Černe Tanita Kaja (Kotalkarski klub Pirueta).

Prejemniki srednjih plaket.

Veliko plaketo za dolgoletno uspešno delo na področju športa sta podelila Marta Grilj, članica Sveta ZŠRD in Tomaž Jarc, član Sveta ZŠRD. Veliko plaketo je prejela:

Mojca Grojzdek (ŠAD Mavrica). Dolgoletna delavka v športu. Že 25 let aktivna na področju dela z otroki, mladino in v zadnjih letih tudi z odraslimi in starejšimi. Posveča se rekreaciji celotne družine. Velik poudarek daje gibanju na prostem in skupnem preživljanju prostega časa. Povezuje organizacije in organizira različne rekreativne dogodke. 

Mojca Grojzdek, prejemnica velike plakete.

Posebna priznanja za odmevne rezultate na državni in mednarodni ravni sta podelila Marjan Ravnikar, član Sveta ZŠRD in Joško Korošec, predsednik Sveta ZŠRD. Posebna priznanja so prejeli:

Andraž Mrak in Dejan Djurović (Plesni klub Miki) – 2. mesto EP in 5. mesto SP v electric boogie-ju.
Marjan Bolhar (Klub borilnih veščin Domžale) – Državno prvenstvo, full contact, 1. mesto, EPP, 1. mesto, svetovni pokal v kikboxu, LV,Nevada, 3. mesto.

Prejemniki posebnih priznanj.

Bronasta priznanja za dolgoletno uspešno delo na področju športa sta podelila Marjan Ravnikar, član Sveta ZŠRD in Joško Korošec, predsednik Sveta ZŠRD. Bronasta priznanja so prejeli:

Saša Eminić Cimperman (Plesni klub Miki). Za 20 let delovanja na področju plesa. Pred dvajsetimi leti je svoje predhodno plesno znanje pričela predajati prvim plesalcem jazz baleta v Plesnem klubu Miki. Je prva trenerka kluba, ki je plesalce iz občine Domžale popeljala na svetovno prvenstvo v show plesih v Nemčijo. Od takrat so plesalci Plesnega kluba Miki vsako leto prisotni na mednarodnih tekmovanjih in dosegajo odlične rezultate. Saša je poskrbela, da se v Domžalah lahko pleše in tekmuje v različnih plesnih zvrsteh. Prav tako skrbi za redna interna izobraževanja klubskih učiteljev. Plesni klub Miki povezuje tudi z drugimi plesnimi in športnimi društvi, organizacijami in trenerji. Njen slogan je: "Ljubim življenje".

Janka Jerman (Društvo Lipa Domžale). Za 18-letno delovanje v Društvu Lipa Domžale, kjer vodi športno dejavnost članov drušva. Svojo skrb posveča pohodništvu, vodi skupino telovadbe in sodeluje pri kolesarjenju. Njeno delo je priznano tudi v KS Radomlje, kjer vodi telovadbo za starejše občane. Gospa Janka Jerman je predana svojemu delu, ki ga opravlja brez plačila, toda strokovno in odgovorno.

Adriana Kokalj (TVD Partizan Domžale). TVD Partizan Domžale je predlagal Adriano Kokalj za dobitnico priznanja za več kot 10 let aktivnega dela v športu in rekreaciji ter zasluge na strokovnem in organizacijskem področju v matični športni organizaciji TVD Partizan Domžale. Adriana Kokalj se je društvu TVD Partizan Domžale pridružila pred petnajsti leti kot pomočnica vaditeljice in se je vključila k športni vzgoji v sekciji šolskih in predšolskih otrok. Uspešno je zaključila šolanje in si pridobila naziv vaditelj-koordinator športne vzgoje in tako postala samostojna vaditeljica v sekciji otrok. Vseskozi je tudi soorganizatorka prireditev ob materinskem dnevu, Dedku mrazu in Duhec teku. 

Pirnat Erika (Atletski klub Domžale). Športno pot je začela v atletskem klubu Domžale kot zagnana mladinka v letu 1993 in je svoje rezultate vseskozi nadgrajevala in dolga leta z njimi postavljala nove osebne in klubske mejnike. S svojimi rezultati trdno zaseda mesta med najboljšimi metalkami v klubski zgodovini najboljših rezultatov. Zadnja leta se na tekmovanjih že srečuje s svojimi veteranskimi vrstnicami, je pa s svojo zagnanostjo še vedno vzor mlajšim. Svojo predanost klubu kaže vedno znova tudi na ekipnih tekmovanjih državnega ranga v absolutnih kategorijah. Seveda pa so v ospredju veteranska tekmovanja, kjer je postala kar prava zbirateljica medalj, tudi najžlahtnejšega leska, saj se z njimi okoli vratu vrača tudi z balkanskih veteranskih prvenstev. V zadnjem času aktivno deluje tudi kot vaditeljica pri vadbi najmlajših, v atletskih uricah. Svoje znanje in izkušnje prenaša na svoje sodelavce in sodelavke v sklopu vadbe, aktivno pa deluje tudi pri organizacijah in izvedbah atletskih tekmovanj. Kot atletska sodnica je nepogrešljiva na prav vseh atletskih tekmovanjih, ki jih organizira atletski klub Domžale. Svoje znanje in izkušnje prenaša na svoje sodelavce in sodelavke v sklopu vadbe, aktivno pa deluje tudi pri organizacijah in izvedbah atletskih tekmovanj. Kot atletska sodnica je nepogrešljiva na prav vseh atletskih tekmovanjih, ki jih organizira atletski klub Domžale.  

Tamara Švajger (Klub borilnih veščin Domžale). Ekipi domžalskih boksarjev se je pridružila pred trinajstimi leti. Danes je aktivna članica Kluba borilnih veščin Domžale in vzornica številnim mladim boksarjem in boksarkam. Aktivna je tudi na tekmovalnih površinah, kjer žanje uspeh, med drugim je v minulem letu osvojila tudi Vojaško policijski triatlon v Celju, kjer je v kategoriji od 18 do 35 let osvojila 1. mesto. Med svojimi ključnimi uspehi ima tudi kar 7 naslovov državne prvakinje v članski kategoriji, dosegla pa je tudi super mednarodni uspeh, saj je zasedlala 3. mesto v Evropi.

Prejemniki bronastih priznanj.

Srebrna priznanja za dolgoletno uspešno delo na področju športa sta podelila Gregor Kosec, član Sveta ZŠRD in Joško Korošec, predsednik Sveta ZŠRD. Srebrna priznanja so prejeli:

Bojan Kovič (SK Ihan). Kot osnovnošolec se je Bojan Kovič pred 26-leti pridružil oz. včlanil v SK Ihan in se hitro uveljavil kot odličen tekač na smučeh. Dosegel je vrsto odličnih uspehov v teku na smučeh in na tekmovanjih s tekaškimi rolkami. Svojo športno pot je nadaljeval v disciplini biatlon, kjer je kot član mladinske reprezentance nastopal na državnih prvenstvih, alpskih ter evropskih pokalih. Po končani športni karieri se je Bojan aktivno vrnil v vrste SK Ihan. Svojo aktivnost izkazuje zlasti v organizacijskem odboru kluba v katerem izvaja

Janez Kramar (NK Radomlje). Janez ima v NK Radomlje vse kar potrebujemo, pravijo v klubu. Po dolgoletni igralski in sodniški karieri je Janez že mnoga leta strasten pripadnik kluba, zdravnik, fizioterapevt, hišnik, ekonom, tehnični vodja, predstavnik kluba, zapisnikar, kuhar, natakar oziroma vse tisto, kar je najbolj potrebno. Je prostovoljec in zanesenjak, za katerega ni izgubljene žoge, slabega vremena in nepremagljivega nasprotnika. "Doc", kot ga kličejo igralci, je nepogrešljiv član prve ekipe, v katero prinaša borebeni duh, vero v uspeh in neverjetno energijo, ki je nikoli ne zmanjka. V zadnjih 10 letih ni izpustil niti ene tekme prvega moštva in igralci pravijo – brez trenerja lahko, brez Doca pa nikakor.

Roman Dimc (Težko atletski klub Domžale). Začetki njegovega udejstvovanja v Težko atletskem klubu Domžale segajo v leto 1975. Prva tekmovanja kot mladinec v Sloveniji in Jugoslaviji. Potem član prve članske ekipe kluba približno 10 let. Nato občasni tekmovalec in vaditelj začetnikov. Po nekaj letih izkušenj prevzamem delo prve ekipe članov kar nekaj sezon približno 25 let. Zadnje čase pa trener ženske ekipe. Moto: "Če delo ki ga delaš, delaš z veseljem potem motivacija ni problem ne glede na uspehe". Športnik, ki svoj šport goji z veseljem in v tem uživa se nikoli ne upokoji, če mu zdravje dopušča. Njegovo sporočilo mladim športnikom je, naj pridno trenirajo in vztrajajo tudi takrat, ko jim ne gre najbolje, saj se pridno delo vedno poplača z uspehi. V športu ki ga imajo radi, bodo dobili veliko prijateljev, ki mislijo enako kot oni, dobili bodo delovne navade in disciplino, skozi igro bodo prišli do spoznanja, da se še čevelj ne obuje brez muje! Čemur pa sledi veliko zadovoljstvo ko uresničijo svoje sanje.

Prejemniki srebrnih priznanj.

Zlato priznanje za dolgoletno uspešno delo na področju športa sta podelila Gregor Kosec, član Sveta ZŠRD in Joško Korošec, predsednik Sveta ZŠRD. Zlato priznanje je prejel:

Tone Završan (NK Radomlje). Je živa legenda NK Radomlje. Je eden od ustanoviteljev kluba, ki so leta 1973 začeli z igranjem, potem pa dolga leta kot trener in klubski delavec, se je za vedno zapisal v zgodovino kluba. Treniral in vodil je vse selekcije, od mlajših in starejših dečkov, kadetov, mladincev, pa do članske ekipe – večkrat tudi po dve ali tri hkrati. Vedno je znal spretno krmariti med izzivi, ki jih prinaša nogomet v mali sredini in znal je sestaviti ekipo, tudi če je na zbor pred tekmo prišlo samo sedem fantov. Pozitiven pristop, iskanje kompromisnih rešitev in združevanje, so njegove lastnosti, zaradi katerih ga imajo radi igralci, starši, predvsem pa trenerji, ki jim še danes nesebično svetuje, jim pomaga, pomiri razgrete strasti in nastopi kot pravi mentor. Tudi danes, ko klub igra v prvi ligi, je Tone nepogrešljiv član kluba in človek, ki vedno verjame, da bo dobro zmagalo in ta svoj odnos z dobro voljo prenaša na mlajše rodove, pravijo v NK Radomlje.

Tone Završan, prejemnik zlatega priznanja.

Priznanje za življenjsko delo, ki ga je prejel Uroš Slavinec, sta podelila mag. Renata Kosec, podžupanja Občine Domžale in Uroš Križanič, direktor Zavoda za šport in rekreacijo Domžale.

Delovanje Košarkarskega kluba Domžale je že dolga leta prepleteno z delom in prizadevanji Uroša Slavinca, dolgoletnega predsednika kluba ter dolgoletnega predsednika uprave podjetja Helios, glavnega pokrovitelja Košarkarskega kluba Domžale že vse od leta 1981. Uroš Slavinec se je kot mlad, perspektiven košarkar domžalskemu košarkarskemu klubu, ki je tedaj igral v 2. zvezni jugoslovanski ligi, priključil leta 1970. Kmalu je postal kapetan ekipe in s klubom uspešno igral vrsto let. Z aktivnim igranjem je zaključil v poslovilni tekmi s svojim prvotnim klubom Brest Olimpijo l. 1978. Kot košarkar se je navezal na Domžale, spoznal mnoge prijatelje in se kot mlad ekonomist zaposlil v Heliosu. Njegova uspešna poslovna pot ga je vodila od direktorja Heliosa, gospodarskega ministra do uspešnega predsednika uprave delniške družbe Heliosa, na čelu katere je bil vse do l. 2014. Vseskozi je ostal zvest košarki in domžalskemu košarkarskemu klubu ter bil njegov predsednik v letih 1988 do 1990 in od leta 1996 pa do 2012. Z imenom Uroša Slavinca so povezani mnogi klubski uspehi, tako rezultati v množičnem delu z najmlajšimi rodovi košarkarjev kot kvalitetnem razvoju košarke. Vrhunec njegovih naporov pri delu v klubu ter tudi največja nagrada je bil prav gotovo naslov državnih in pokalnih prvakov Slovenije v sezoni 2006/2007. Neprecenljiva so tudi njegova prizadevanja pri prenovi Dvorane Komunalnega centra, ki je tudi po njegovi zaslugi dobila podobo, kakršno potrebuje in si zasluži mesto Domžale. Delovanje Košarkarskega kluba Domžale je že dolga leta prepleteno z delom in prizadevanji Uroša Slavinca, dolgoletnega

Uroš Slavinec, prejemnik priznanja za življenjsko delo.

Priznanja za športnika in športnico leta 2016 sta podelila mag. Renata Kosec, podžupanja Občine Domžale in Uroš Križanič, direktor Zavoda za šport in rekreacijo Domžale. Ker sta oba športnika trenutno v tekmovalnem ritmu, se pravi v tujini, so njuna priznanja prevzeli starši in predstavniki kluba.

Naj športnica leta 2016

Teja Gregorin (ŠD Nika) – 3×1. mesto na DP (master, šprint in zasledovanje), 3×1. mesto v svetovnem pokalu.

Naj športnik leta 2016

Klemen Bauer (SK Ihan). SP, 12. mesto, Udeležil se je kanadsko-ameriške biatlonske turneje in zelo dobro nastopil v zvezni državi Main, v biatlonskem centru Presque Isle, kjer je na sprintu osvojil 32. mesto, ki ga je v zasledovanju še izboljšal in v cilj pritekel kot 26. Pokljuški biatlonski praznik se je pričel z moškim sprintom. Na 10 km preizkušnji so v cilj pritekli 102 tekmovalci. V elitni druščini najboljših biatloncev sveta so Ihanci navijali za Klemna Bauerja ki je z odličnim strelskim nastopom (0, 1) in odličnim tekom zasedel 18. mesto. Na zasledovalni 12,5 km tekmi, je dosegel 20. mesto. S svojimi dosežki v sprintu in zasledovanju si je prislužil tudi tekmo s skupinskim startom. Na nedeljski tekmi 15 km v cilj pritekel kot 30 in tako uspešno zaključil pokljuške nastope. Konec decembra 2015 je v avstrijskem biatlonskem središču Hochfilzen nastopil v petkovem sprintu in dosegel 32. mesto, katerega je ohranil tudi na sobotni zasledovalni tekmi. Na tekmi moških štafet je s slovensko štafeto osvojil 17. mesto. Nova zimska sezona 2015/2016 se je začela v švedskem Östersundu. Novo zimsko sezono je odprl z nastopom v slovenski mešani štafeti dne 29.11.2015, s katero je po zelo dobrem nastopu, osvojil 8. mesto. Prvo posamično preizkušnjo, pa je končal na 36. mestu, kar mu je prineslo prvih pet točk svetovnega pokala nove zimske sezone. Na 20 km preizkušnji je prikazal zelo dober tek in s 16 zadetimi streli, od 20 strelov oz. tarč, končal tekmovanje kot najboljši slovenski biatlonec.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Tagi