Podčetrtek Dobrodošli v Domžalah!

Na večnamenski ploščadi pri domžalski tržnici se je začela nova sezona predstavitev slovenskih občin z njihovo kulinariko, turizmom in glasbo. Tokrat so v goste prišli zagnani prebivalci občine Podčetrtek.

Ponovno je bilo veselo na domžalski tržnici, saj so gostje iz Podčetrtka poleg svoje turistične in kulinarične ponudbe s seboj pripeljali še ansambel Toplar, ansambel Ga še ni blu, in Oktet pozna trgatev. Kot je na koncu prireditve dejal Vido Repanšek, idejni vodja projekta Dobrodošli v Domžalah, je prireditev odlično uspela, le vsega prehitro zmanjka, saj gostje domžalske tržnice na tovrstnih prireditev po navadi vse pokupijo, saj cenijo doma pridelano hrano in ostalo domačo ponudbo.

Občina Podčetrtek se je predstavila s svojo turistično ponudbo, kjer promovirajo Kozjanski park. Predstavile so se dekleta iz društva kmetic Ajda, ki so obiskovalcem skuhale čudovito bučno juho ter dekleta iz Društva vinogradnikov Virštanj iz Kozjanskega, ki so predstavila odlično ponudbo več vrst vin. Kmetija Herček se je predstavila z okusnimi domačimi piškoti in pecivi, bučnim kruhom, rezanci iz več vrst moke (pirine, ajdove, pšenične …) Doreja mila Žajfca unikat je predstavila dišeča mila, narejena iz mnogih vrst dišavnic, posebnost pa je milo iz termalne vode. Iz kmetije Pečnik so obiskovalcem ponudili domače salame, zaseko, pašteto, kruh in slanine. Vse našteto je bilo možno tudi kupiti in zaloga je hitro pošla.

Obiskovalce je pozdravil direktor lokalne turistične organizacije Boštjan Misja, ki je predstavil turistično ponudbo občine Podčetrtek in Kozjanskega parka. Podžupanja Občine Domžale Andreja Pogačnik Jarc je ob tej priložnosti povedala: »Te predstavitve so priložnost za medsebojno druženje, spoznavanje. Tudi Domžalčani se tu družijo med seboj, občine, ki jih gostimo , pa pokažejo svojo ponudbo. Na ta način se pletejo prijateljske vezi med občinami in navsezadnje tudi med ljudmi, kar je dobro«.

Obiskovalce je pozdravil župan Občine Podčetrtek Peter Misja, ki je predstavil ponudbo Podčetrtka, Terme Olimija, Čokoladnico … Župnik v farni cerkvi Podčetrtek, Jožef Rogač je tudi lepo pozdravil obiskovalce in ob enem presenetil, saj je zaigral in zapel skupaj z ansamblom Ga še ni blu, katerega član je. Prireditev je več kot odlično povezovala Tanja Vidic Goršak. Polna tržnica ljudi pa je dokaz, da Domžalčani cenimo take prireditve.

Več foto utrinkov iz prireditve si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Tagi