Po dolgem času smo spet praznovali skupaj z vami

Spoznajmo se, praznujmo skupaj

Praznovanje občinskega praznika »Spoznajmo se, praznujmo skupaj«, ki je v Češminovem parku v Domžalah potekala v sredo, 20. aprila 2022, je po dolgem premoru, spet postreglo s presežki, kot se za okroglo 70. obletnico domžalske občine tudi spodobi. Osrednje praznovanje praznika občine Domžale, ki je postal tradicionalni medgeneracijski dogodek, je tudi letos k sodelovanju povabil rekordno število sodelujočih društev, šol, vrtcev in drugih, ki so v parku predstavljali svoje aktivnosti, na stojnicah in odru. Dogodek je privabil tudi veliko število obiskovalcev vseh starosti na ta prizor smo vsi že komaj čakali pa tudi vreme nam je bilo naklonjeno.

Obiskovalci so lahko videli in slišali veliko. Iz prve roke so izvedeli, kaj vse se dogaja in kaj vse ljudje počnejo v občini Domžale. Ob tem pa so se tudi zabavali ob spremljanju raznolikih nastopov. Osrednji dogodek se je odvijal na glavnem odru, kjer je voditelj Trkaj poskrbel, da so obiskovalci pobližje spoznali sodelujoče na prireditvi. Ti so se predstavili z različnimi glasbenimi, plesnimi, športnimi in drugimi točkami.

Prireditev, ki se je odvijala v parku in druge podobne prireditve bogatijo družabno dogajanje in življenje v naši lokalni skupnosti. Da omenjena prireditev živi že vrsto let in, da je vsako leto večja, pa je samo potrditev tega, da se v naši občini radi družimo in veliko ustvarjamo.

Na prireditvi se je letos predstavilo okoli 50 sodelujočih na stojnicah in 30 izjemnih nastopov na odru. Obiskovalci so lahko videli in slišali, kaj vse lahko počnejo v naši občini, ob tem pa so se lahko še zabavali in preizkušali na najrazličnejših stojnicah in poligonih. Tako so se lahko preizkusili v številnih športih, od jahanja, plezanja, košarke, ameriškega nogometa, boksanja, odbojke, do barvanja mandale in kolesa sreče, se vključili v številne ustvarjalne in miselne delavnice, se posladkali s sladkimi dobrotami in še in še. Že tako pester program so z akrobatskim nastopom zaokrožili Dunking Devils, ki začenjajo svojo turnejo po Sloveniji.

Vse zbrane je pozdravil župan Občine Domžale Toni Dragar v družbi obeh podžupanov, Marjan Ravnikarja in mag. Tomaža Deželaka. Po zvokih fanfar Godbe Domžale so zarezali v rojstnodnevno torto v čast 70 letnici občine Domžale. Župan je v svojem nagovoru povedal, da je ponosen na Domžale, na vse Domžalčanke in Domžalčane, ki so pokazali kaj znajo. »Vrhunsko in markantno je danes tole in naj se tako nadaljuje, da bomo tudi naslednjih 70 let tako prepoznavni, mi vsi pa ponosni na Domžale. Vse najboljše vam želim« je z besedami pospremil praznovanje župan Toni Dragar.

Do mraka se je praznovanje stopnjevalo vse do zadnjega nastopa prav posebnih gostov, ki so nas pričakali z zadnjim kosom pice. Slovenska glasbena skupina LPS (Last Pizza Slice), ki je 19. februarja 2022 s pesmijo »Disko« zmagala na Emi in bo Slovenijo zastopala na Pesmi Evrovizije v Torinu, je dodobra razgrela še zadnje najbolj vztrajne obiskovalce in oboževalce.

Hvala še enkrat vsem sodelujočim in čestitke ob občinskem prazniku.

Avtor: Občina Domžale; Foto: Vido Repanšek; Video: Miro Pivar

Tagi