Pleteni pirhi v Snoviku

Velikonočni sejem

V nedeljo, 17. marca 2024, je bila v šotoru pri Termah Snovik zanimiva in bogata prireditev, ki je privabila veliko obiskovalcev iz Tuhinjske doline in okolice. Na že tradicionalnem, 18. velikonočnem sejmu, ki se je začel ob 10. uri, je veliko razstavljalcev na stojnicah prodajalo tradicionalna velikonočna jedila in tudi ostale vrste blaga, od pletenih velikonočnih izdelkov, dišav, pa tudi suho robo.

Ob 12. uri se je začelo državno prvenstvo v ribanju hrena. 15 tekmovalcev je v pol ure, kolikor je trajalo tekmovanje, naribalo točno pol kilograma hrena. Zmagovalci zanimivega tekmovanja, ki so v eni minuti naribali največ hrena, so: tretje mesto je dosegla Suzana Štih (45 g) in drugo Bojan Štih (54 g). Absolutni zmagovalec tekmovanja pa je Zdravko Bogataj, ki se mu je posrečilo v eni minuti naribati kar 55 g hrena. Zmagovalcem iskreno čestitamo!

Ob 14. uri je bila osrednja kulturna prireditev z Godbo Tuhinjska dolina. Nastopu se se pridružile tudi Kamniške mažoretke in harmonikarji. Dogodek je povezovala zvesta članica društva Manja Žebaljec, kot govorca pa sta se zvrstila župan gospod Matej Slapar in predsednik turističnega društva gospod Ivan Hribar. Obiskovalci so se razšli, obogateni s čudivitimi vtisi.

Avtor: Drago Sopčič, TD Tuhinjska dolina; Foto: TD Tuhinjska dolina

Tagi