Pero Lovšin dvigoval temperaturo na dobrodelnem koncertu v Kamniku

Ekipa Zavoda za turizem in šport Kamnik je včeraj v Športni dvorani Kamnik organizirala še drugi dobrodelni prednovoletni koncert. Kamniško športno dvorano je dodobra ogrel legendarni roker Pero Lovšin, ki je na ledeno hladen zimski večer podkuril Kamničankam in Kamničanom ter ostalim obiskovalcem. Zbrane je nagovoril tudi župan Matej Slapar in vsem zaželel veliko glasbenih užitkov. Kot Jan Plestenjak prejšnji večer je tudi Pero pokazal svoje zlato srce, saj je pomagal zbirati sredstva za dvigalo gibalno ovirane deklice Indire. Tako je trenutno zbranih 7.370,85 evra, na TIC točki v Kamniku pa se tudi danes, v četrtek, 30. decembra 2021, ob osebnem prevzemu vstopnic za koncert Helene Blagne še vedno zbirajo prostovoljni dobrodelni prispevki za Indiro.

Legenda rocka Pero Lovšin je imel prav v Kamniku predpremiero pred turnejo Zvezda park, ki je namenjena izidu istoimenske kolekcije Lovšinovih največjih uspešnic tega tisočletja. Pero je poleg nove skladbe Zvezda park obiskovalcem postregel še z nepogrešljivimi skladbami, ki so zaznamovale njegovo dolgo in uspešno kariero, o kateri je bil nedolgo nazaj posnet tudi dokumentarni film Pero Lovšin – Ti lahko.

Po koncertu direktor Zavoda za turizem in šport Kamnik Rok Jarc ni skrival zadovoljstva nad lepim obiskom dveh koncertov od treh in povedal: »Resnično sem vesel, da smo v Kamniku sposobni speljati tako odlične koncerte, medtem ko se v tem času drugje skoraj nič ne dogaja. V Kamniku smo znova dokazali, da lahko izpeljemo krasne dogodke in v teh težkih časih razveseljujemo ljudi. Prijazno vabljeni še na glasbeno doživetje z divo Heleno Blagne.«

Po dveh nepozabnih prednovoletnih koncertih danes, v četrtek, 30. decembra, nestrpno pričakujemo še koncert vsem nam ljube Helene Blagne.

Koncert bo med 19. in 22. uro v Športni dvorani Kamnik, zagotovljenih bo 500 sedišč. V dvorano bo zaradi preverjanja pogoja PCT organizator sprejemal obiskovalce že od 18. ure dalje. Udeležba na koncertu bo možna le z osebnim prevzemom brezplačnih vstopnic (zase in ožje družinske člane), ki  bodo na voljo še danes, v četrtek, 30. decembra 2021, v delovnem času TIC-a in jih prejmete le osebno na Glavnem trgu 2. Ob prevzemu vljudno prosimo, da se izkažete z osebnim dokumentom. Ker ima koncert dobrodelno noto, zbiramo dobrodelne prispevke v posebni skrinjici pri TIC informatorju. Ker si resnično želimo zbrati čim več sredstev za dekle, ki jo mora oče nositi na rokah v 3. nadstropje večstanovanjske stavbe, sporočamo, da je priporočljiv prostovoljni prispevek vsaj 10 evrov za vstopnico. Rezervacije po telefonu ali elektronski pošti niso možne. Vstopnica se glasi na ime in ni prenosljiva.

Prevzem kart je še možen:

  • danes, četrtek, 30. decembra 2021, v času od 9. do 18. ure;
  • karte je možno prevzeti pred vhodom v dvorano tudi dve uri pred koncertom.

Ekipa Zavoda za turizem in šport Kamnik vas vljudno prosi, da na koncertih dosledno upoštevate navodila organizatorja, da bomo skupaj zagotovili varno druženje. Poleg tega pa vam priporočamo, da se tisti, ki to zmorete, na koncert odpravite peš ali z javnim prevozom, saj je parkirnih mest pri Športni dvorani Kamnik izredno malo.

Za več informacij lahko pokličete prijazne informatorje na številki 031/388324 ali 01/8318250.

Prostovoljni prispevki za Indiro so zaželeni. Nakazilo je možno tudi na TRR SI56 0231 2009 2509 685 (Karitas Kamnik) Namen: Dvigalo Kamnik.

Helena Blagne

Tudi izjemna Helena Blagne sporoča vsem Kamničankam in Kamničanom, da se zelo veseli nastopati v našem kraju po dolgem času. Iz srca se zahvaljuje vsem protagonistom koncerta, da so se tako zelo potrudili, da je izvedba koncertov v teh časih sploh možna.

Kljub vsej dobri volji organizatorja decembrskih prireditev, pa vam sporočamo, da letošnjega tradicionalnega silvestrovanja ne bo mogoče izpeljati. Prav zato smo letošnjih koncertov še toliko bolj veseli in to veselje delimo z vami. Na najdaljšo noč v letu pa nas bo župan Matej Slapar s celotno ekipo razveselil z ognjemetom, ki bo tako s tisočerimi iskricami ponesel upanje in radost v naše domove. Naprošamo vas, da ne prižigate svojih raket in ognjemetov, temveč se vsi skupaj zazremo v tisoče iskric upanja, ki jih bo ustvaril en skupni ognjemet za celotni Kamnik. Iskrena hvala! Prijazno vabljeni na decembrsko koncertno dogajanje.

Vsem želimo srečno in zdravo novo leto 2022!

Ekipa ZTŠK; Foto: Klemen Brumec, za ZTŠK

Tagi