Otroško pustno rajanje v Češminovem parku v Domžalah

Dopoldne je bilo v Češminovem parku v Domžalah zelo živahno, saj je potekalo otroško pustno rajanje, ki so se ga udeležile najmlajše maškarce s svojimi starši. Za najmljajše je bil to poseben dogodek, saj so se danes spremenili v svoje najljubše pravljične like in like iz najljubših risank. In skoraj ni bilo pravljičnega lika, ki ga ne bi srečali danes.

Raznovrstne male pisane maškarce, so najprej v sprevodu, na čelu katerega je bil Hrošček Simon, ki je maskota občine Domžale in Mladinski pihalni orkester Glasbene šole Domžale, pod vodstvom Luke Einfalta, krenili po Češminovem parku, nato pa jih je zabavala pevka Andreja Zupančič. Vse maškarce so se med prireditvijo tudi posladkale s slastnimi krofi in čajem.

Za konec pa so za posebno vzdušje poskrbeli kurenti iz Ormoža, ki so prišli v park, kjer so odplesali nekaj svojih ritualov in najmlajšim maškarcam pomagali odganjati zimo. Na koncu pa so obiskovalce pozdravili tudi ministri in župan Pustne dežele Vir Peter Kosec – Pipi, ki je vse skupaj povabil še na Vir, kjer bodo imeli danes popoldne program za otroke, zvečer bodo nastopili Modrijani. Jutri, ko bo veliki finale, pa bo potekal 23. Karneval na Viru, ki se bo zaključil v velikem šotoru z nastopom ansambla Pajdaši. Današnjega dogodka sta se udeležila tudi župan v mirovanju Toni Dragar in podžupanja Andreja Pogačnik Jarc.

Današnji dogodek v Češminovem parku, ki je privabil veliko število najmlajših maškarc in njihovih staršev, sta organizirala Občina Domžale in Pustna sekcija Striček iz Vira. Zelo obiskan pustni dogodek za najmlajše, ki je bil letos drugič zaporedoma v Češminovem parku, kaže na to, da je le-ta postal pravi prostor, kjer se da organizirati različne prireditve, ob različnih priložnostih.

Avtor: Miha Ulčar; Video: Miro Pivar
Tagi