Osrednje prireditve ob dnevu Občine Kamnik

V sklopu praznovanj Občine Kamnik potekajo prireditve že od začetka meseca marca. V petek, 2014, ob dnevu Občine Kamnik, pa so potekale osrednje prireditve, ki so bile v prvi vrsti namenjene obeležitvi 140-letnice rojstva velikega človeka, generala Rudolfa Maistra.

Člani pevskega zbora DKD Solidarnost so najprej pred rojstno hišo Rudolfa Maistra na Šutni pripravili tradicionalno Podoknico. Nato pa je delegacija med udarnimi ritmi promenadnega nastopa Mestne godbe Kamnik v preddverju občinske stavbe položila lovorjev venec. Sledila je slovesnost pri spomeniku Rudolfa Maistra s sodelovanjem Častne enote Slovenske vojske, Mestne godbe Kamnik, prvega slovenskega pevskega društva Lira Kamnik ter recitatorjem dramske skupine GSŠRM Rudolfi.

V spomin na nedavno ujmo z žledom sta župan Občine Kamnik Marjan Šarec in poveljnik Civilne zaščite Kamnik Matjaž Srša, na travniku za spomenikom zasadila novo drevo, saj smo morali prejšnje drevo zaradi varnosti občank in občanov odstraniti. »Z novo sadiko lipe, simbolom slovenstva, sadimo novo življenje, novo varnost in tudi tako gradimo lepšo prihodnost«, je ob zasaditvi novega drevesa povedal Šarec.

Vrhunec praznovanja ob prazniku Občine Kamnik pa so sklenili z Osrednjo slovesnostjo s podelitvijo priznanj Občine Kamnik v Domu kulture Kamnik. Kjer je vse prisotne nagovoril slavnostni govornik, župan Marjan Šarec, ki je nato podelil priznanja Občine Kamnik.

Bronasto priznanje Občine Kamnik so prejeli:

  • Angela Jagodic za zavzeto kulturno udejstvovanje in vodenje Ljudskih pevk Predic, ki skrbijo za dobro prepoznavnost občine Kamnik;
  • Mihael Resnik za dolgoletno delo na področju turizma, obrti, športa in organizacije likovnih dogodkov v občini Kamnik ter
  • Kulturno društvo Priden možic za vrhunske dosežke na kulturnem področju in prizadevanje pri razvoju ter ugledu občine Kamnik.

Srebrno priznanje Občine Kamnik so prejeli:

  • Društvo Sožitje Kamnik ob petnajstletnici delovanja;
  • Lovska družina Kamnik za šestdesetletno aktivno delovanje na mnogih področjih družbenega življenja, še posebej na kulturnem, naravovarstvenem in športnem, kjer ponosno predstavlja in zastopa Kamnik ter mu daje prepoznavnost tako v Sloveniji kot tudi izven njenih meja ter
  • Dušan Sterle za dolgoletno angažirano grafično, slikarsko ter organizacijsko udejstvovanje.

Zlato priznanje Občine Kamnik
Zlato priznanje Občine Kamnik je za več kot štiridesetletni razvoj ter prispevek k prepoznavnosti narodno-zabavne glasbe in izročila podeželske ljudske kulture s širšega območja Tuhinjske doline in Kamniškega prejel ansambel bratov Poljanšek.

Prireditve v sklopu praznovanj Občine Kamnik se bodo zaključile s tradicionalnim Maistrovim pohodom, v soboto, 12. aprila 2014.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Občina Kamnik
Tagi