Osrednja občinska proslava ob Dnevu državnosti v centru Moravč

Občina Moravče je 24. junija 2021 z osrednjo občinsko proslavo pred prečudovito kuliso Spominskega parka, obeležila Dan državnosti. Na slovesnosti smo se s ponosom spomnili na 30. obletnico veličastnega zgodovinskega trenutka, ko je bila razglašena samostojnost in neodvisnost Slovenije.

Ob tej priložnosti je župan Občine Moravče, dr. Milan Balažic spregovoril o pomenu samostojnosti Slovenije za boljšo prihodnost, o prispevku Moravške doline k procesu slovenske osamosvojitve ter o uspehih in dosežkih, ki jih v 30. letnem obstoju Slovenje ni bilo malo. V času od kar imamo lastno državo smo sebi in drugim dokazali, da zmoremo. Zato smo samozavestni in nas prihodnosti ni strah. Dokler bo med nami prevladoval duh strpnosti in povezanosti, nam nihče ne more do živega. Če bomo enotni, bomo rešili vse težave. Naj nas povezujejo medsebojno spoštovanje, sodelovanje, solidarnost, zaupanje in človeška dobrota.

V svečanem govoru se je evropska poslanka in nekdanja županja Občine Moravče Ljudmila Novak dotaknila pomena zgodovinskega spomina na dogodke, ki so botrovali osamosvojitvi in kasnejšemu priznanju samostojnosti Slovenije ter pomena vpetosti Slovenije v širše evropsko okolje.

Prireditev so s svojo prisotnostjo počastili tudi predstavniki društev s svojimi praporščaki. Raport o postroju uniformiranih oseb občine Moravče je podal poveljnik Gasilske zveze Moravče Janez Povirk. Za pester kulturni program pa so poskrbela moravška društva. Vsem sodelujočim se iskreno zahvaljujemo.

Bodimo ponosni na to, da smo Moravčani, da smo Slovenci. Tu smo doma. Za vse večne čase. Samostojni! Naj živi samostojna Slovenija!

Občina Moravče; Foto: Občina Moravče

Tagi