Ormož Dobrodošli v Domžalah!

Na večnamenski ploščadi pri domžalski tržnici se je v soboto, 11. junija 2016, predstavila občina Ormož, ki se razteza po hribih in dolinah nad reko Dravo. S seboj so pripeljali polno dobre volje in smeha in kar je tudi pomembno, polno njihovih dobrot za napolnit želodce in namočit suha grla.

Tako so se predstavili Peka potic in peciva Irena Šterman, kjer so ponujali same sladke dobrote iz svoje lastne peke. Na info točki Občine Ormož smo iz prve roke izvedeli, da imajo največji klopotec vpisan v Guinnessovo knjigo rekordov, in ko ga bodo pred začetkom zorenja grozdja postavljali, bo to veličasten praznik. Imajo pa tudi dosti za ponuditi. Od peš in kolesarskih poti do kulinarike in čeprav ne premorejo nobenega hotela, lačni žejni in nenaspani ne boste odšli iz tega prelepega dela Slovenije. 

Slavko Perc je na stojnici ponujal dimljen sir, začinjene sirove piramide, že letošnjo jagodno marmelado, v krušni peči pečen kruh… Kmetija Toplak je ponudila testenine, kruh pecivo, vse pečeno doma z ljubeznijo do kupcev njihovih dobrot. Iz Kleti vina Žličar so pripeljali zlato rumeno vinsko kapljico, ki je ob točenju v kozarce omamno napolnila okolico njihove stojnice. Kmetija Marta Grgorc je ponudila v domači krušni peči pečene same dobrote; od krapcev do potic in sladkih dobrot. Kmetija Munda-Šprah je obiskovalce tržnice založila z mesnimi dobrotami; od mesa v tűnki, zaseke, ocvirkov, klobas, salam, masti… Vinogradništvo in sadjarstvo Hržič so ponudili jabolka v zabojih in seveda tudi več sort vina… Društvo kmečkih žena Ormož so pripravila same dobrote, od makove, orehove, do rožičeve potice. V kotličku so kuhale golaž, prikazale pa so tudi lan od semena do zrelega stebla in seveda tudi kako se lan tre in tudi kako se na kolovratu naredi nit iz lanu. Gostilna Ribič iz Izole pa je poskrbela za odlične morske dobrote, ki so s svojim vonjem napolnile domžalski tržni prostor.

K dobremu vzdušju je pripomoglo tudi lepo sončno dopoldne, ki je privabilo številne obiskovalce na domžalski tržni prostor in seveda tudi v Slamnikarski park za občinsko stavbo, kjer je potekal 4. slamnikarski sejem. Za ozvočenje sta tudi tokrat poskrbela Primož in Jaka Košak, za dobe voljo pa so poskrbeli gostje s harmonikami in pevskimi vložki ljudskih pevcev.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Tagi