Okusi sveta na priljubljenih KUL petkih

Letos je priljubljeni tradicionalni kulinarični festival KUL(inarični) petek z gostinsko ponudbo še posebno mednarodno obarvan in vas vabi, da na enem mestu raziskujete okuse sveta v malem. Bogata in pisana raznovrstnost indijske, afriške, orientalske, tajske, ameriške in seveda slovenske hrane nam ponuja možnost okušanja okusov, ki nam sicer niso vedno na voljo.

V petek, 28. junija 2024, se je odvil prvi KUL petek v znamenju že tradicionalnega pivovarskega festivala KAMnaPIR. S pestro ponudbo kraft piva so nas osvežili pivovarji Maister Brewery, Barut Brewing and Blending, Pivovarna MALI GRAD, Thirsty River Brewing, Domača pivovarna pod Menino, Pivovarna Naboj in Beershop Pr’ Debeluh’ – Fatboy Beer Store. Za lačne so z odlično hrano poskrbeli Gostilnica in kavarnica pri podkvi, 7 Burger Kamnik in MANGOOP burgers. Program je povezovala Ksenija Mravlja iz Poti piva Slovenija, ki je srečnemu izbrancu v nagradni igri podelila udeležbo na naslednji Poti piva in umetnosti, ki bo že to soboto, 6. julija 2024 ob 17. uri (prijave so obvezne in na podlagi prijav prejmete lokacijo začetka ture).

“Kul” glasbo je tudi letos rolal Gregor Torkar – DJ Šujo, ki ga lahko srečate tudi na Šutni, najlepši ulici Kamnika. Prav tako vam bo ponudil najboljša kamniška piva v trgovinici Pr’ Debeluh (Fatboy Beer Store), ki je svoja vrata odprla v lanskem juniju. To je prva trgovina v Sloveniji, kjer na enem mestu lahko kupite piva izključno slovenskih kraft pivovarn.

Obiskovalcem pivovarskega festivala smo že na treh preteklih festivalih piva zagotovili uporabo povratnih kozarcev za večkratno uporabo, kar so obiskovalci v preteklosti toplo pozdravili in pohvalili. S to gesto smo bili resnično deležni zelo pozitivnega odziva. Veseli smo, da je bilo na koncu dogodka kljub množični obiskanosti festivala zelo malo odpadkov in si želimo ohraniti ta trajnostni koncept festivala tudi v bodoče. KUL novost tega poletja pa je to, da smo polliterskim kozarcem v letošnjem letu dodali še manjše, s čimer smo zagotovili, da imajo gostinci ustrezno embalažo za točenje vseh vrst pijače. Zato tudi letos udeležence pozivamo, naj z uporabo kozarca za večkratno uporabo na svoj način zmanjšujejo količino odpadkov na prireditvi KUL petek, kar je pomemben korak k ohranjanju okolja in trajnostnemu ravnanju.

Vsak petek – KUL PETEK

Ta petek, 5. julija, pa se priljubljena prireditev v glasbeni spremljavi skupin Smetnaki in Majmunska posla tradicionalno seli nazaj v park Evropa pri železniški postaji Kamnik – mesto, kar je odlična priložnost, da se iz Ljubljane in krajev, ki jih povezuje železnica, odpravite kar z vlakom, saj iz vlaka skoraj dobesedno vstopite kar na prireditveni prostor.  Da ne boste žejni bodo poskrbeli domači pivovarji Barut Brewing and Blending in Domača pivovarna pod Menino. Seveda se boste lahko osvežili tako s pivom kot z drugimi pijačami. Lahko boste okušali specialitete orientalske ulične kulinarike, vegetarijansko indijsko hrano, afriške zalogajčke, že dobro poznane master-činke, natrgano govedino in svinjino, piščanca v burgerjih, BBQ rebrca, perutničke, ocvrte kalamare, testenine s tartufi. Za sledka doživetja bo tokrat poskrbel priljubljeni Sladki kot iz Velike planine s štruklji, štrudlom, mini puhastimi palačinkami, cake-popsi in muffini.

KUL petek bo naslednji petek, 12. julija 2024, v park Evropa znova prinesel KUL razpoloženje za vse generacije. Za glasbeno spremljavo bo v prijetnem poletnem večeru z nami glasbena zasedba Ar’n’Bi.  Za žejne bodo poskrbeli pivovarji Barut Brewing and Blending in Domača pivovarna pod Menino. Lahko boste okušali vegetarijansko indijsko hrano, afriške zalogajčke, BBQ rebrca, perutničke, ocvrte kalamare, testenine s tartufi. Posladkali se boste lahko s štruklji, štrudlom, mini ameriškimi puhastimi palačinkami, cake-popsi in muffini.

V petek, 19. julija 2024., vas bo razveseljevala glasbena skupina Bog Bards, za pijačo bodo poskrbeli Barut Brewing and Blending in Domača pivovarna pod Menino ter ostali ponudniki s poletnimi osvežilnimi pijačami. Lahko boste okušali vegetarijansko indijsko hrano, afriške zalogajčke, BBQ rebrca, perutničke, ocvrte kalamare, testenine s tartufi, natrgano govedino in svinjino, piščanca v burgerjih. Posladkali se boste lahko s štruklji, štrudlom, mini ameriškimi puhastimi palačinkami, cake-popsi, master-činkami in muffini.

V petek, 26. julija 2024, vas bosta primerno ogreli glasbeni skupini Babooni in Le Serpentine, za pijačo bodo poskrbeli Barut Brewing and Blending in Domača pivovarna pod Menino ter ostali ponudniki s poletnimi osvežilnimi pijačami. Lahko boste okušali afriške zalogajčke, BBQ rebrca, perutničke, ocvrte kalamare, testenine s tartufi. Posladkali se boste lahko s sladolednimi bombicami, ledeno čokolado, s štruklji, štrudlom, mini ameriškimi puhastimi palačinkami, cake-popsi, master-činkami, muffini in vaflji različnih oblik in okusov. Otroci se bodo gotovo razveselili novega bubble vaflja polnjenega s sladoledom in dodatki.

Posebnost dveh avgustovskih KUL petkov, 9. avgusta 2024 z nastopom Ane Pupedan in 16. avgusta z nastopom glasbene skupine Mat na kvadrat, pa bo preplet dveh močnih in odmevnih tradicionalnih kamniških prireditev – KUL petkov in poletnega festivala KAMFEST, ki že več kot dvajset let prinese v mesto pravo poletno festivalsko vzdušje.

Kulinarična prireditev v Kamniku Kul petek vas ob koncertih z živo glasbo tudi to poletje vabi na sveži zrak, okusne zalogajčke hrane ter lokalna piva in ostale dobrote.

Vabimo vas, da Kamnik obiščete z vlakom, saj iz vlaka dobesedno stopite na prizorišče festivala. Bodite trajnostni – bodite KUL!

Ostanite KUL!

»Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!«

Avtor: ZTŠK Kamnik; Foto: Miro Hrkalović

Tagi