Odprtje obnovljenega vodohrana in napeljave dela vodovoda v Županjih Njivah

V ponedeljek, 31. marca 2014, sta Župan Občine Kamnik, Marjan Šarec in predsednica Krajevne skupnosti Kamniška Bistrica, Karla Urh s slavnostnim prerezom traku odprla obnovljeni vodohran in napeljavo dela vodovoda v Županjih Njivah.

V Županjih Njivah je bil obnovljen vodohran in položenih 150 metrov vodovodnih cevi, ki so uporabnikom vode v srednjem delu Županjih Njiv zagotovile primeren pritisk v vodovodni instalaciji. Vgrajen je bil nov črpalni agregat z vso pripadajočo opremo, vzpostavljen nov telemetrijski sistem, izvedena hidroizolacija vodohrana, izdelane so bile nove kovinske stopnice in podest ter vzpostavljeno novo odjemno mesto za elektriko. Vrednost investicije je znašala 45.600 evrov.

Na slovesnosti je župan Marjan Šarec povedal, da je Občina Kamnik z investicijo bistveno izboljšala kvaliteto življenja krajank in krajanov Županjih Njiv. Ob tem je dodal, da se sanacije infrastrukture krajevnih skupnosti kamniške občine izvajajo v obsegu proračuna Občine Kamnik in da so kljub težki gospodarski in finančni krizi na tem področju naredili veliko ter da na Občini Kamnik vse krajevne skupnosti kamniške občine obravnavajo enakovredno.

Kulturni program so popestrili otroci Županjih Njiv, Anže Potočnik s harmoniko, Mirta Brajer in Nuša Gradišek s kljunasto flavto.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Občina Kamnik
Tagi