Obračun med ihanskimi skakalci in domžalskimi gasilci na Dnevu mladih

Včeraj proti večeru je v Športnem parku Domžale svoja vrata odprla tradicionalna Hitova prireditev Dneva mladih, kjer se bo v štiriindvajsetih urah zvrstil košarkarski maraton in hokejski In-line maraton.

Še preden so se ekipe košarkarjev začele z maratonom, so se na revijalnih dveh tekmah pomerili otroci domžalskih košarkarskih klubov, Heliosa in Lastovke, nato so se po igrišču zapodila dekleta. Ob 20. uri pa se je začel atraktiven košarkarski obračun med skakalci Smučarsko skakalnega kluba Sam Ihan in gasilci PGD Domžale-mesto. Če so bili igralci skakalnega kluba približno enake starosti; sodelovala je ekipa starejših tekmovalcev s kapetanom Juretom Šinkovcem, je bil pri gasilcih malo drugače, saj je bila njihova ekipa starostno zelo raznolika. Raznolika pa je bila ekipa gasilcev tudi po kilaži, saj je bil po besedah napovedovalca tekme, Gašperja Bolharja, povprečen gasilec za 32 kilogramov težji od povprečnega skakalca. Ekipi sta bili ves čas približno izenačeni, se je pa pri skakalcih videlo, da so vešči skakanja, saj so naredili kar nekaj atraktivnih skokov pri zabijanju koša. Na koncu so slavili domžalski gasilci s petimi točkami naskoka. Sledila je še skupna fotografija obeh ekip, nato pa so se na igrišče podali prvi dve ekipi, ki sodelujeta na košarkarskem igrišču. Na pokritem drsališču pa so se med tem ekipe že merile v In-line maratonu. Seveda pa ni šlo brez glasbe, za katero je poskrbel DADA band.

Ob tem je potrebno dodati, da so bili istega dne predstavniki ihanskega skakalnega kluba na prireditvi ob podelitvi priznanj za Pokal Cockta za zimsko sezono 2013/2014. Ihanski skakalci so prejeli pokal za 3. mesto absolutno v nordijski kombinaciji in smučarskih skokih. Pokal za tretje mesto so prejeli tudi člani v smučarskih skokih. Gašper Bartol pa je prejel pokal za 1. mesto med člani. Po podelitvi priznanj se je delegacija oglasila na prireditvi Dneva mladih, zato je sledilo še fotografiranje s pokali.

Danes zvečer bo že znano kateri ekipi bosta osvojili košarkarski in hokejski In-line maraton. Nato za zaključek sledi še ogled finala nogometne Lige prvakov med madridskima kluboma Real in Atletiko. Po tekmi pa bo prireditev Dneva mladih zaprla svoja vrata.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Tagi