Občina Lukovica Dobrodošli v Domžalah

Občina Domžale ob sobotah na večnamenski ploščadi pri tržnem prostoru v centru Domžal pripravlja dogodke, ki so jih poimenovali "Dobrodošli v Domžalah", na katere vabijo občine, pokrajine, regije, turistična interesna združenja, da se predstavijo z glasbo, kulturo, običaji, kulinariko, domačo obrtjo in turistično ponudbo. Tako je bilo tudi to soboto, 14. oktobra 2017, ko so se predstavili dobri in odlični ponudniki in aktivni prebivalci občine Lukovica. Presenečenja so se kar vrstila, saj so poleg ponudbe, ki so jo nudile stojnice Lukovčanov, priredili tudi pravi kulturni program, saj se je ponudnikov in nastopajočih približalo številki 170. Tako lahko mirne vesti zapišemo, da je bil to do sedaj dogodek z najboljšim glasbenim programom.

Ves dopoldan se je ob vodenju Tanje Vidic Goršak, odvijala prava revija petja in igranja, kar je zelo popestrilo dogajanje na tržnem prostoru ter privabilo veliko število obiskovalcev, ki so prišli na tržnico. Ves program pa se je odvijal s pomočjo ozvočenja Jake Košaka, saj so zvočniki ponesli besedo in petje daleč preko meja tržnega prostora. Vido Repanšek, idejni vodja dogodkov "Dobrodošli v Domžalah" je bil vidno vesel. Tako so se na stojnicah predstavili "Razgledi z Vrha" ekološke kmetije Plahutnik, kjer se lahko naužijete lepot, si oddahnete od napornega delavnika, si privoščite praznovanja … Anton Cirer je imel v ponudbi med in medene izdelke … Rajko Kokalj s kmetije Jergan je ponudil sire in mlečne izdelke … Marija Gales iz ekološke kmetije Pr´Matožet je ponudila odlične pekovske izdelke, ki jih spečejo v domači krušni peči, pa rezance … Mirko Dular je imel v ponudbi med in medene izdelke … Občina Lukovica se je predstavila s promocijskim materialom … Lovska družina Lukovica je pripravila degustacijo lovskega golaža, piva Rokovnjač, čaja … Društvo upokojencev Lukovica je predstavilo rokodelske izdelke, izdelava knjige … Glasbena šola Polton Lukovica se je predstavila z igranjem armade harmonikarje, ki se učijo v njihovi glasbeni šoli. Planinsko društvo Blagovica je predstavila svoje dejavnosti. Fit boom studio nas je informiral o potencialni vadbah v njihovem studio, delili so letake, pripravili degustacije … Turistično olepševalno društvo Brdo-Lukovica je ob pomoči dveh Rokovnjačev promoviralo svoje aktivnosti, obenem pa so predstavili tudi Lukov sejem, ki bo naslednjo soboto v Lukovici. Kmetijski inštitut Slovenije je ponudil jabolka iz poskusnega sadovnjaka Brdo. Iz KUD Fran Maselj Podlimbarski iz Krašnje, ki propagirajo Črni Graben, so prikazali obiskovalcem pletenje slamnatih kit, izdelavo slamnatih cekarjev, slamnatih klobukov, iz ličkanja copate, predpražnike … Med vso to ponudbo pa se je mešal vonj po morskih dobrotah, ki je prihajal iz prikolice Gostilne Ribič iz Izole. Edi, ki je dan prej praznoval 55. rojstni dan, se je veselo smukal med mizami kamor je z Adriano obiskovalcem nosil morske dobrote. Janez Jarc Žan pa je razstavil čudovite rezbarije lesenih skulptur. 

Poleg ponudnikov na stojnicah pa so se predstavila tudi društva, ki delujejo v občini Lukovica. Tako smo slišali deset nastopov mladih harmonikarjev, Pevci iz KUD Fran Maselj Podlimbarski so zapeli kar nekaj ljudskih pesmi, Društvo za ohranjanje in oživljanje kulturne dediščine-Skrinjica so se tudi predstavili z pesmijo, MePZ Šentviški Zvon in Instrumentalni ansambel Šentviškega zbora so pod vodstvom Špele Kink zapeli nekaj pesmi, instrumentalisti pa so zaigrali Pa se sliš, od Svetga Vida Zvon … Predstavila se je tudi Vokalna skupina Mladost. Navdušila je tudi Godba Lukovica, ki je s polurnim programom zaigrala kar nekaj koračnic. Člani iz Fit BOOM studia pa so zaplesali zumbo v skupinski vadbi. Nastopila so tudi dekleta iz skupine Leaders, navijaške skupine košarkarjev Heliosa Domžale.

Nekaj besed je spregovoril tudi župan Občine Lukovica Matej Kotnik, ki je pohvalil vse nastopajoče in ponudnike, ki so si res zaslužili velik aplavz za veselo sobotno dopoldne, ki so ga pripravili obiskovalcem domžalskega tržnega prostora.

Več fotoutrinkov s prireditve si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Tagi