Ob dnevu spomina na mrtve položili vence k spominskim obeležjem

Delegacija krajevnih organizacij Združenja borcev za vrednote NOB Venclja Perka, Simona Jenka in Slavka Šlandra je v nedeljo, 31. oktobra 2021, pred dnevom spomina na mrtve položila vence pred osrednjim spomenikom padlim borcem in aktivistom NOB v centru Domžal ter na domžalskem osrednjem pokopališču.

Zaradi trenutne zdravstvene situacije in po priporočilih NIJZ je bila osrednja žalna komemoracija na domžalskem pokopališču odpovedana, je pa delegacija domžalskih krajevnih organizacij Združenja borcev za vrednote NOB položila vence na osrednjem domžalskem pokopališču in pred osrednjim spomenikom padlim borcem in aktivistom NOB v centru Domžal. S polaganjem vencev so se spomnili vseh tistih, ki so dali svoja življenja v vojnah, saj so se žrtvovali za nas, da lahko živimo v miru.

Vence na osrednjem domžalskem pokopališču so položili Franci Gerbec, predsednik KO ZB za vrednote NOB Venclja Perka, Nataša Belle, predsednica KO ZB za vrednote NOB Slavka Šlandra, Darko Jenko, član KO ZB za vrednote NOB Slavka Šlandra, Vera Banko, predsednica Krajevne skupnosti Simona Jenka ter Manica Perdan Ocepek, predsednica KO ZB za vrednote NOB Simona Jenka. Pridružil pa se jim je tudi Marjan Ravnikar, podžupan Občine Domžale. Po položitev vencev sta Marjan Ravnikar in Manica Perdan Ocepek, prebrala nekaj misli ob dnevu spomina na mrtve.

Delegacija se je nato odpravila še pred osrednji spomenikom padlim borcem in aktivistom NOB v centru Domžale, kjer so vence položili Franci Gerbec, predsednik KO ZB za vrednote NOB Venclja Perka, Nataša Belle, predsednica KO ZB za vrednote NOB Slavka Šlandra ter Manica Perdan Ocepek, predsednica KO ZB za vrednote NOB Simona Jenka, ki je nato prebrala nekaj misli ob dnevu spomina na mrtve. Za deklamacijo pesmi je poskrbel Igor Perdan.

Avtor: Miro Pivar: Foto, video: Miro Pivar

Tagi