Nacionalni strokovni posvet ob 150-letnici šolstva v Domžalah »Pedagog in izzivi časa«

V okviru obeleževanja 150-letnice šolstva v Domžalah je v četrtek, 10. aprila 2014, v Kulturnem domu Franca Bernika Domžale potekal nacionalni strokovni posvet o aktualnih vzgojno-izobraževalnih vsebinah. Na posvetu so sodelovali priznani slovenski strokovnjaki ter strokovni delavci iz domžalskih šol in okolice. Posveta se je udeležila tudi podžupanja Občine Domžale, Andreja Pogačnik Jarc.

Posvet je bil namenjen učiteljem in drugim strokovnim delavcem vseh slovenskih šol, vrtcev in drugih vzgojno-izobraževalnih ustanov. Sam posvet je bil vsebinsko širok in povsem v skladu z naslovom »Pedagog in izzivi časa«. Sama vsebina posveta je bila usmerjena predvsem na učitelja oz. strokovnega delavca, ki se sooča s sodobnimi pedagoškimi izzivi, s spremembami v didaktiki in metodiki poučevanja, s filozofijo in etiko ter drugimi pomembnimi in aktualnimi vprašanji na področju vzgoje in izobraževanja.

V prvem delu so svoja teoretična spoznanja z udeleženci delili nekateri priznani slovenski strokovnjaki: Viljem Ščuka, dr. Melita Puklek Levpušček, dr. Katarina Habe in Ana Nuša Kern. Nekateri med njimi so bili ali so še vedno tesno povezani s šolstvom v našem kraju.

V drugem delu so v obliki krajših plenarnih prispevkov, delavnic in plakatov svoje izkušnje iz prakse predstavili strokovni delavci iz domžalskih šol in okolice.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Tagi