Na tržnem prostoru v Domžalah na Božičnem sejmu Božiček obdaril najbolj pridne

V soboto, 17. decembra 2016, je na domžalskem tržnem prostoru potekal Božični sejem, ki je postregel s ponudbo domačih dobrot. Na sejmu so se predstavili domačih ter obrtniki iz širše okolice, ki so obiskovalcem ponudili različno praznično ponudbo domačih izdelkov. Ves dogodek pa je popestril prihod Božička, katerega so se najbolj razveselili najmlajši.

Mrzlo sobotno jutro ni kazalo prevelikega življenja na domžalskem tržnem prostoru, ki se je kopal v jutranjih sončnih žarkih. Precej domžalskih in okoliških rokodelcev ter kmetij je že imelo razstavljeno svoje blago na stojnicah, ki je vabilo redke kupce. A kaj hitro se je ogrelo in domžalski tržni prostor je postal pravo mravljišče. Ponudba je bila pestra, saj so si obiskovalci ogledali in seveda tudi kupili veliko prazničnih izdelkov. Tako so si lahko nabavili polstene izdelke, štrikane izdelke, krzna, izdelke okoliških kmetij od moke, olja, medu, sokov, vina ter mesnih in mlečnih dobrot. Seveda je tržnica dišala tudi po morskih dobrotah iz morskih globin ter kuhančku iz gostilne Ribič iz Izole, za kar je poskrbel že skoraj naš domačin Edi, na drugi strani tržnega prostora pa se je dvigal vonj po svinjskih brancinih, ki je prihajal iz peči v stilu lokomotive Smoker stara. Seveda so v ponudbi bile še druge pečene mesne dobrote, ki so se mešale z vonjem po kuhančku. Ivankine potice in krofi so vabili poglede in seveda je marsikatera dobrota bila vesela, da je romala v cekarje kupcev.

Malo čez enajsto, ko je bil vrvež med stojnicami na višku, pa se je prikazal še Božiček z mogočnim volom ter hročkom Simonom, ki je obdaril navzoče otroke z bomboni in pisanimi baloni. Seveda so bili nagrajeni tudi vsi, ki so kakor koli prispevali, da tržni prostor širi svoje poslanstvo na način, kot je bilo zamišljeno ob ustanovitvi. Tako so praktična darila dobili župan Občine Domžale Toni Dragar, podžupanja mag. Renata Kosec,  delavci, mediji in seveda tudi tisti, ki z mesnimi in tekočimi dobrotami napolnijo želodčke obiskovalcem tržnega prostora.

Bilo je res veselo, v pravem prazničnem vzdušju, ki se nam nezadržno približujejo. Da pa se je med vrvežem lahko sploh kaj slišalo, pa je poskrbel Primož Košak z ozvočenjem.

Več foto utrinkov si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miro Pivar; Foto: Karin Božič, Miro Pivar; Video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov
Tagi