Na karitasovem dobrodelnem koncertu z izbranimi melodijami prižgali plamen v srcih obiskovalcev

V cerkvi Marijinega vnebovzetja v Domžalah je v soboto, 2. decembra 2023, po večerni sveti maši potekal dobrodelni koncert Župnijske karitas Domžale, ki so ga poimenovali Upanje za vse.

Že tradicionalno prvo adventno nedeljo namenjamo predvsem materialni daritvi župnijski Karitas, v kateri se množica prostovoljcev vse leto trudi v skrbi za dostojanstvo vsakega človeka, še posebej revnih in ranjenih.
Ohranimo UPANJE in vero v dobro, v človeka, v lepo in v vse, kar človeka osrečuje in notranje izpolni. V tem letu je bilo veliko priložnosti, ko smo lahko dejavno pomagali našim sokrajanom in drugim ljudem v stiski, kar kaže na to, da sta človečnost in sočutje do sočloveka še kako prisotna med nami. Postanimo sejalci upanja in veselja v življenju naših bližnjih. Krščanskega upanja namreč ne moremo obdržati zase, saj je namenjeno vsem.

Ohranimo upanje v Božjo dobroto, v to, da nas Bog nikoli ne zapusti. Vsak lahko prispeva svoj delček v mozaik, h katerem nas kliče Božja ljubezen. Skupaj lahko naredimo več. Tudi dobrodelni koncert Župnijske karitas Domžale, ki je letos potekal v župnijski cerkvi Marijinega vnebovzetja v Domžalah, je bil priložnost, da smo se skupaj poveselili in naredili nekaj dobrega.

Na dobrodelnem koncertu so nastopili Ženska klapa Kamelije, Ženski tercet Ana, Natalija in Nataša, Vokalna skupina Krila, saksofonist Jon Vodopivec ter pevec Zoran Cilenšek Zoky. Za rdečo nit dobrodelnega koncerta je s povezovanjem poskrbel Jure Sešek. Zbrani prostovoljni prispevki na dobrodelnem koncertu bodo namenjeni tistim, ki se po pomoč obračajo na Župnijsko karitas Domžale.

Ob koncu dobrodelnega koncerta je zbrane nagovoril predsednik Župnijske karitas Domžale mag. Klemen Svetelj, ki je med drugim povedal: “Župnijska karitas Domžale je bila ustanovljena marca 1991. Vodilo njenega delovanja je dejavna ljubezen do bližnjega. To izkazuje med drugim tudi s pripravo vsakoletnega dobrodelnega koncerta Skupaj na poti. Koncert pa ima dobrodelno noto, saj zbrana sredstva od obiskovalcev in donatorjev namenimo za pomoč ljudem v stiski. Zahvaljujem sem članom Župnijske karitas Domžale, nastopajočim in obiskovalcem dobrodelnega koncerta ter vsem donatorjem in pokroviteljem koncerta, Občini Domžale, krajevnim skupnostim in vsem dobrotnikom.”

Tudi v Domžalah je potekal teden Karitas in tudi vsakoletni koncert Skupaj na poti, ki je bil priložnost za izraz hvaležnosti vsem prostovoljcem domžalske Karitas, ki za služenje sočloveku darujejo mnoge ure prostovoljnega dela. Tudi oni delujejo v službi človekovega dostojanstva, ko lajšajo stiske pomoči potrebnih Domžalčanov. Res je, tudi v Domžalah je revščina žal prisotna v mnogih oblikah, zato iz srca hvala domžalski Karitas, ki celi rane tam, kjer je socialna država zatajila. Delovanje domžalske Karitas ste lahko podprli z darovanjem trajnih živil, ki ste jih v cerkev prinesli na 1. adventno nedeljo. Še vedno pa lahko ljudem v stiski pomagate tudi z nakazilom na TRR račun domžalske Karitas. Bog vam povrni!

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Tagi