Na domžalskem tržnem prostoru že četrtič zadišalo po odlični hrani

Ponovno je zadišalo po dobrotah, katerih vonj je rahel vetrič nosil po tržnem prostoru v Domžalah. Spet je prišel dan, ki je rezerviran za dobrote, ko domžalskim in okoliškim gospodinjam ni bilo potrebno kuhati doma, saj se je na domžalskem tržnem prostoru ponovno odvijala že četrta prireditev »Kuhna na plac«, kjer so številni ponudniki že od zgodnjega jutra vrteli svoje kuhalnice.

Poleg številnih gostinskih ponudnikov, ki so vrteli kuhalnice, so bili tam tudi različni lokalni ponudniki, ki so na kakršenkoli način povezani s kuhinjo in kulinaričnimi vsebinami. Svoj "plac" je dobil tudi Domžalec, saj smo ga našli na eni izmed stojnic. Obiskovalcem "Kuhne na plac" je bilo tudi tokrat na voljo veliko vrst mesne, zelenjavne in mlečne hrane ter odličnih sladkarij; od pit, sladoledov, potic, pehtrank, krofov, flancatov … Odžejali pa so se lahko z različnimi vrstami piv, smootyjev, kave, brezalkoholnimi pijačami …

Že pred uradnim delom "Kuhne na plac" je pridna kaligrafinja Katarina pisala v kaligrafski pisavi ponujene dobrote ponudnikov. Na tokratni Kuhni na plac so se predstavili: Gostišče Juvan, Restavracija Park, Zlata Kaplja, Ribič Izola, Gostišče Kanja, Kuharjev Vrt, Pogostitve Kos, Pivoteka za popen´t, Ivankini krofi, Tarangela-hiša slaščic, Čokoladnica Plešec, Lizin vrt, Coffee car, Pizzerija Dante, Atelier Karim, Slaščičarna Lenček, Kavarna Flerin, Bistro Piknik, Istra tartufi Šavle, Flying smoker, Pivovarna Adam Ravbar, 7burger, Gostilna Muha Lokev, Gostilna in pivovarna Furman, Peterka-gostinska oprema, Mr.Smothie, Kmetija Štirn, Presnica, Rok´s arašidovo maslo, Čiličen, Oljarna Rafael, Tuš-vaš slovenski trgovec, Lončarstvo Kremžar, Slamnikarski muzej s slamniki, Zlati Ghee, Emilija Pavlič s svojo kuhno za otroke, Športno atletsko društvo Mavrica, Zavod 1-2-3, vinarna in Domžalec.

Za glasbo, ki je odmevala iz zvočnikov je poskrbel Primož Košak. Lepo vreme in okusna hrana sta tudi tokrat privabila številne obiskovalce na domžalski tržni proctor. In kar je najbolj pomembno. To soboto domžalskim in okoliškim gospodinjam ponovno ni bilo potrebno vrteti kuhalnice.

Več foto utrinkov si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miro Pivar; Foto: Miro Pivar, Kaja Kosec; Video: Miro Pivar
Tagi