Na 8. dobrodelnem gasilskem koncertu tudi letos pokazali podporo gasilcem in gasilstvu

V Športni dvorani Domžale je v četrtek, 5. oktobra 2017, potekal 8. dobrodelni gasilski koncert, na katerem so nastopili številni glasbeniki, ki so obiskovalcem pričarali prijeten večer, le-ti pa so s svojo udeležbo na tem koncertu prispevali sredstva v Sklad za socialno ogrožene družine prostovoljnih gasilcev. Dobrodelni koncert je tudi letos potekal pod sloganom »Pomagajmo si med seboj!«

Občina Domžale in Gasilska zveza Domžale sta v četrtek, 5. oktobra 2017, v Športni dvorani Domžale organizirala dobrodelni gasilski koncert, že osmi po vrsti. Na dogodku, ki vsako leto popestri družabno dogajanje v naši občini, so se tudi letos zbirala sredstva v Sklad za socialno ogrožene družine prostovoljnih gasilcev. Tudi letošnji koncert so popestrili številni narodno zabavni ansambli, glasbeniki in drugi nastopajoči, ki so se odpovedali honorarju in tudi sami na ta način pokazali podporo gasilcem in gasilstvu. Za dobro voljo in pester večer so tokrat poskrbeli: Manca Špik, Kvatropirci, Godba Domžale, Gruntovčani – Koprivnica, ansambel Roberta Zupana, MOPZ CZR Domžele, Čudežni dečki in ansambel Marcela IN. Dobrodelni koncert je vodila Katja Tratnik, za pravo dozo humorja pa je poskrbel legendarni humorist Vinko Šimek.

Dogodek so s svojo prisotnostjo počastili župan Občine Domžale Toni Dragar, podžupanja mag. Renata Kosec, župan Občine Trzin Peter Ložar, poslanec Državnega Zbora Kamal Izidor Shaker, predstavniki Gasilske zveze Domžale in Civilne zaščite Domžale, član upravnega odbora Gasilske zveze Slovenije Slavko Jalovec, častni občani, svetnice in svetniki ter predstavniki Gasilske zveze Koprivnica, na čelu z Ivekom Golubićem, predsednikom Gasilske zveze Koprivnica.

V imenu predsednika Gasilske zveze Domžale Staneta Kovača je njegov govor prebrala Katja Tratnik. Kovač je med drugim zapisal, da je letošnji dobrodelni gasilski koncert že osmi po vrsti: »Vsako leto organizatorji, nastopajoči in obiskovalci dokazujemo, da nam ni vseeno za družbo v kateri živimo in nam predvsem ni vseeno za njene posameznike. Gasilcem in prijateljem gasilcev, besede kot so pomoč, solidarnost, prostovoljstvo in odrekanje pomenijo veliko. To niso le fraze in lepe besede, ampak dejansko predstavljajo način našega življenja, razumevanja sveta in našega zavedanja, da je potrebno sočloveku, ki ga je prizadela nesreča, pomagati čim hitreje. Ne le z našimi rokami in materialom, ampak tudi z določenimi finančnimi sredstvi. To nam omogočajo zbrana sredstva na vsakoletnem dobrodelnem koncertu, ki jih zbiramo na posebnem računu Gasilske zveze Domžale, namenjene izključno pomoči gasilskim družinam.« Kot je še Kovač zapisal v svojem govoru, so imeli do sedaj pet primerov, ko so priskočili na pomoč s tako zbranimi sredstvi. Le-ta se podeljujejo po pravilniku, ki natančno določa kriterije, pogoje in postopke na podlagi katerih lahko hitro pripravijo predlog za morebitno potrebno pomoč. Trenutno je na posebnem računu 32.171,00 evrov. »Dobrodelni koncert, ki ga z Občino Domžale organiziramo vsako leto, so sprejeli za svojega vsi gasilci, kot tudi mnogi drugi prijatelji in podporniki gasilstva«, je še zapisal Kovač in se na koncu zahvalil vsem, ki sodelujejo pri organizaciji koncerta, nastopajočim, donatorjem ter vsem, ki so z nakupom vstopnic prispevali svoj prispevek v omenjeni sklad.

Prisotne je pozdravil tudi župan Toni Dragar, ki je dejal, da so z udeležbo na dobrodelnem koncertu pokazali, da še znamo stopiti skupaj. Zahvalil se je Kovaču za njegov govor, za katerega je dejal, da je v njem zapisal čisto vse. Župan je dejal, da se na Občini Domžale zavedajo kako pomemben je sistem zaščite in reševanja za lokalno skupnost in da se trudijo zagotavljati ustrezna finančna sredstva. Vsem obiskovalcem se je zahvalil za obisk in jim zaželel prijeten večer.

Na koncu koncerta so se zahvalili tudi vsem, ki so sodelovali pri organizaciji dobrodelnega koncerta. Veliko zaslugo za uspešno organizacijo koncerta, sta tako kot vsako leto imela tajnik Gasilske zveze Domžale Stanko Grčar, ki je poskrbel za operativno pripravo koncerta in organizacijo ter organizacijski vodja koncerta, Vido Repanšek iz Občine Domžale, ki je poskrbel za program in nastopajoče. Pri operativni pripravi koncerta so sodelovali tudi številni gasilci in posamezniki, na pomoč pa so priskočili tudi nekateri donatorji.

Gasilske zveza Domžale se zahvaljuje številnim donatorjem in ostalim organizacij ter posameznikov, ki so pomagali pri izvedbi 8. Dobrodelnega koncerta: Občina Domžale (glavni donator), Rosenbauer d.o.o., Vistra d.o.o., Hofer logistika d.o.o., Avto center Šubelj d.o.o., Sašo Žaljec s.p. (donatorji). Prav tako se zahvaljujejo organizacijam ter posameznikom, ki so pomagali pri izvedbi dobrodelnega koncerta: Vrtnarija Tratnik, JKP Prodnik d.o.o., Enzo grafika, Penzion gostilna Keber, Domžale, Radio Veseljak, Miha ulčar, domzalec.si, Glasilo Slamnik, časopis Domžalsko kamniške novice, GZS, revija Gasilec, Mavrica, Sazas, Amicus, Eventim.si, Zavod za šport in rekreacijo Domžale, Erjavšek, Andrej Kosmač, Vido Repanšek, vsa PGD v GZ Domžale in CZR Domžale, vsi nastopajoči.

Z gasilskim pozdravom: »NA POMOČ, V SLUŽBI LJUDSTVA DAN IN NOČ!«

Več fotoutrinkov z dobrodelnega koncerta si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Janez Ravnikar; Video: Simona in Miro Pivar
Komentarji uporabnikov
Tagi