Mednarodna revija starodobnikov v Volčji potok privabila množico obiskovalcev

Društvo starodobnih vozil Kamnik je ta konec tedna organiziral Mednarodno revijo starodobnikov Kamnik 2024, na kateri so se predstavila starodobna vozila v dveh skupinah. V prvi skupini so bili društveni starodobniki in posebno atraktivni starodobniki, v drugi skupini pa motorji in avtomobili od letnika 1889 do 1945, skupaj 70 vozil.

V nedeljo, 19. maja 2024, so se starodobniki popeljali do Arboretuma Volčji potok, kjer so se starodobni lepotci postavili na ogled. Lepo sončno vreme je privabilo v Arboretum veliko obiskovalcev, ki so bili poleg ogleda cvetočih rož deležni tudi ogleda starodobnih lepotcev.  Revijo starodobnih vozil je predstavil predsednik Društva starodobnih vozil Kamnik Miroslav Vrhovnik z ženo Mijo.

Predsednik Društva starodobnikov Kamnik Miroslav Vrhovnik je uvodoma obiskovalcem namenil nekaj pozdravnih besed in jim predstavil program srečanja in povedal, da se jim nekatera napovedana vozila žal niso uspela pridružiti. Ob tem je poudaril, da organizatorji vsako leto veliko prostovoljnega dela vložijo v to, da je revija vedno dobro obiskana in so na njej predstavljena vozila, ki prikazujejo ohranjanje zgodovine, vrednote spoštovanja preteklosti in pogled zdajšnji generaciji, da občutimo duh preteklosti.

Obiskovalke in obiskovalce je zabaval Jože Jošt z lajno in vožnjo z visokim kolesom po parku.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Tagi