Medgeneracijski center Bistrica Domžale, hiša prijaznih ljudi, praznuje pet let

V torek, 13. novembra 2017, je minilo natanko pet let, ko so Medgeneracijski center Bistrica v Domžalah naselili prvi stanovalci, kjer jim na jesen življenja nudijo institucionalno varstvo ter varovanja stanovanja. Poleg vrhunske oskrbe, prijaznega osebja in številne dodatne ponudbe, ki je na voljo v centru, pa osebje MGC Bistrica skrbi tudi za pestro družabno življenje, ki njihovim stanovalcem polepša dneve.

Medgeneracijski center Bistrica Domžale je v teh petih letih postal pravi medgeneracijski center, ki je vsekakor upravičil svoje ime. Zelo dobro je vpet v okolje, saj sodelujejo s številnimi lokalnimi organizacijami in društvi, saj se skozi vse leto v njihovem centru prepletajo vezi med vsemi generacijami, obenem pa s skupnimi močmi poskrbijo, da se v tem centru vedno kaj dogaja in da ni nikoli dolgčas.

Peto obletnico delovanja MGC Bistrica so primerno obeležili in to medgeneracijsko, saj so za kulturni program, ki ga je povezovala Darja Okleščen, poskrbele vse generacije. Na praznovanj so nastopili: Otroška folklorna skupina Kulturnega društva Domžale, pod vodstvom Damjane Praprotnik, Domžalski rogisti, Ženski pevski zbor DU Domžale, pod vodstvom zborovodkinje Marike Haler ter ansambel Odziv, ki je poskrbel za glasbene užitke po uradnem delu. V programu so sta nastopili tudi stanovalki MGC Bistrica, Marija Starc, ki je zapela skupaj s hčerko Lidijo Jelovac ob spremljavi moža Lada na kitari ter Vita Leben, ki je prebrala zapis nekdanjega stanovalca Vlada Cenclja o življenju v MGC Bistrica.

Nada Slak, direktorica MGC Bistrica, je v svojem govoru povedala, da ko se ozrejo nazaj, ugotovijo, da jim je ta čas petih let minil zelo hitro: »Na začetku je bila hiša nova in moderno opremljena, v njo pa je bilo potrebno prinesti še živahnost, ki so jo s seboj prinesli naši stanovalci. Ko smo začeli hišo vseljevati, je bilo vsak dan kaj novega, danes pa je hiša polno zasedena in nikoli ni dolgčas, saj se vedno kaj dogaja. V tem času smo prebrodili tudi začetniške težave, saj ugotavljamo, da se ves čas učimo. Še vedno se spoznavamo, prilagajamo drug drugemu, saj želimo biti hiša prijaznih ljudi, ki živi kot velika družina.«

Po njenih besedah hiša ponuja različne interesne dejavnosti, v pritličju pa so na voljo tudi lokali, ki dodatno nudijo storitve, ki jih potrebujejo stanovalci. »Začeli smo z malimi koraki, ki smo jih nadgrajevali, kar delamo še danes in se bomo trudili še naprej. Delo z ljudmi je poslanstvo. Zato hvala vsem in vsakemu posebej za pomoč pri delovanju naše hiše, saj nam drugače ne bi uspelo. Z veseljem in velikim spoštovanjem se zahvaljujem tudi vsem zaposlenim, ki skrbijo in se trudijo, da delo teče brez težav, da so stanovalci zadovoljni, nasmejani in urejeni,«, je še povedala Nada Slak.


 

Ker praznovanje ne sme mimo brez posladka – torte, je bilo seveda poskrbljeno tudi za to. Torto sta razrezali direktorica Nada Slak in Tatjana Miklič, po stažu in po letih ena najstarejših stanovalk MGC Bistrica.

Naj zaključimo z mislijo Adlai E. Stevensona, ki je bila navedena v vabilu na praznovanje MGC Bistrica in je vsekakor na mestu: »V našem življenju ne štejejo leta, pač pa šteje življenje v naših letih.« In ravno tega se v MGC Bistrica dobro zavedajo, zato je tam vedno polno življenja!

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar; Video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov