Matijev grič gostil Art-Mjau bazar

Kmalu še garažna razprodaja igrač in otroške opreme ter dobrodelni kostanjev piknik

Sobota, 10. septembra, je prinesla lep dan – ne le s sončnim dopoldnevom, ampak tudi z dobrodelnim bazarjem unikatnih (rokodelskih) izdelkov, ki se je odvil na Matijevem griču, novi lokaciji ob Gradiškem jezeru, kjer se bodo odslej pod novim prireditvenim šotorom odvijali še številni podobni dogodki – vsi z dobrodelno noto in za vse starostne skupine.

Sobotni dogodek, ki so ga organizatorji – Zavod Vrba in Sonce, Zavod D-Frend in Daša’s Pottery – poimenovali Art-Mjau bazar, je tako obiskovalcem ponudil keramične izdelke Daša’s Pottery, leseni nakit Woodco, trakove za lase Bushka, ekoslikanice ter uokvirjene ilustracije različnih ilustratorjev, ki sta jih za dober namen podarila (Krašnjana) Alenka Lena in Tomaž Klopčič.

Na dogodku, ki je trajal le tri ure, so tako zbrali skoraj 300 evrov, ki jih bodo organizatorji v celoti namenili za zdravstveno oskrbo brezdomnih muck v oskrbi Društva za zaščito živali Novo mesto. Tokrat za dolenjsko društvo, ker je do njih prišla vest, da je stanje z brezdomnimi mucki v tej slovenski regiji v zadnjem času še sploh ‘akutno’ in da se na cestah znajde vse več mačjih mladičev, ki žal ne preživijo. Izdelke, ki niso bili prodani na bazarju, pa je še vedno mogoče kupiti oz. jih naročiti prek Facebook strani dogodka

Prihodnji dogodki bodo, obljubljajo organizatorji, prav tako vsi vključevali dobrodelno noto, že z naslednjima dvema pa bodo zbrana sredstva namenili za otroke iz rejniških in socialno ogroženih družin ter za otroke iz Mladinskega doma Malči Belič.

Naslednji načrtovan dogodek je tako dobrodelna garažna razprodaja igrač in otroške opreme, ki je predvidena v soboto, 1. oktobra, med 10. in 14. uro (zainteresirani za prodajo rabljenih stvari se lahko oglasite na lena@d-frend.org ali Tomažu na 070 812 242), sledi pa še dobrodelni kostanjev piknik, kot ga je Zavod Vrba in sonce pripravil že lani in na katerem so s pečenim kostanjem zbrali več kot 700 evrov, ki so jih v celoti namenili Mladinskemu domu Malči Belič, otroke iz doma pa seveda tudi brezplačno pogostili in jim nudili celodnevno izkušnjo sankanja po slami ter skakanja v slamnati bazen.

Podobne otroške igre, obenem pa tudi delavnico brazilskega ju-jitsa v izvedbi domžalske šole Gracie Barra in delavnico izdelave glinenih izdelkov na vreteno v izvedbi studia Biskvit, pripravljajo tudi za letošnji kostanjev piknik, ki bo v soboto, 8. oktobra, med 10. in 17. uro.

Toplo vabljeni na Matijev grič ob Gradiškem jezeru!

Avtor: Zavod D-FREND, Foto: Zavod D-FREND

 

Tagi