Kuhna na plac že tretjič uspešno napolnila lonec za vas

Za nami je že tretji uspešni gurmanski dogodek, ki je prebudil vse Domžalčane in Domžalčanke in še marsikatere obiskovalce in bližnje in daljše okolice. Kuhna na plac je že tretjič postregla, da so obiskovalci lahko poskusili različno hrano, ki je s svojim vonjem, ki se je razširjal po domžalskem tržnem prostoru, dražila brbončice. Množica obiskovalcev je zasedla klopi in mize pod nadstreški, ki so dajali senco, to pa je bil tudi čas druženja in kramljanja z prijatelji in znanci, cilj projekta "Kuhna na plac" pa je navaditi domžalske in okoliške gospodinje, da se ta dan pač ne kuha doma. In kot izgleda po obisku prireditve, se čedalje več družin tega zaveda in se odpravijo med ljudi na pripravljeno hrano različnih ponudnikov.

Tudi tokrat so se na domžalskem tržnem prostoru predstavili različni ponudniki z raznoliko hrano. Gostilna Ribič iz Izole je že tako stalen gost na tržnem prostoru in njihova ponudba morskih jedi je res enkratna. Gostišče Juvan je obiskovalce razvajalo z lisičkovo juho, jetrca z lisičkami, pehtranovo potico in dobrim vinom. Iz Kmetije Pustotnik je vrla mladenka ponujala popečeno skuto z zelenjavnimi specialitetami. Zlata kaplja je ponudila rakce v rižoti, jurčke in še veliko stvari, ki jih je spretni kuhar Marjan začinil s skrivnostnimi začimbami, ki so oddajale poln okus okoli stojnice. Gostišče Kanja je ponudila pečena bedrca in perutničke s krompirjem, pa tudi točeno pivo, ki je oblažilo žejo. Pivoteka za popen´nt se je predstavila s kar nekaj svetovnimi znamkami piva. Picerija Dante, je ponudila lazanje, Ivankini krofi in flancati so spet bili najbolj prodajan hit na tržnici. Čokoladnica Plešec je ponudila čokoladne pice, jogurtove sadne specialitete… Tarangela, Hiša slaščic je ponudila različne vrste pit in ostalih sladkih dobrot. Kavarna Flerin je ponudila palačinke z različnimi nadevi in šmorn, bezgov napitek in ledeni čaj… Slaščičarna Lenček je ponudila ocvrte miške in seveda odlične kremšnite, Pivovarna Hopsbrew pa je odžejala obiskovalce z različnimi vrstami piva. Coffee car in prijazna kofetarica sta napolnila tržni prostor z vonjem po okusni kavi in ostalih osvežilnih pijačah. Flyingsmoker so ponudili pečeno svinjsko in goveje meso, ki se je peklo v idilični v parno lokomotivo prirejeni peči. Adam Ravbar je ponudbo popestril z različnimi vrstami piva, ki so v tem vročem dopoldnevu hladili telesa in seveda obiskovalce tudi odžejali.

7burder so pripravljali okusne mesne burgerjes skrivnostnimi nadevi, ki so bili zelo okusni in nasitni. Peterka-gostinska oprema je ponudil svetovanje za razno opremo, ki se uporablja v gostinstvu, z njihove pa stojnice pa je tudi dišalo po aromatični kavi s kavnega avtomata. Hostese iz Slamnikarskega muzeja so delile brošurice in prijazno vabile na slamnikarski sejem, ki se bo odvijal naslednjo soboto v slamnikarskem parku za občino Domžale. Emo novum je imela naprodaj emajlirano posodo različnih vrst in velikosti, vse pa primerne za indukcijske peči. Rok´s arašidovo maslo so ponujali okusne palačinke z arašidovim nadevom. Biomlin Stražar so ponudili doma pečen kruh, olja, različne vrste moke… B&G Chillies so imeli v ponudbi čilije od blagega okusa do tistih, ki te zažgejo kot žerjavica po grlu… Mmm Beatrice so ponujali različne vrste na poseben način izdelane marmelade in sadne izdelke primorskih sadežev… Mr. Smothie je pripravljal odlične smutije različnih barv in okusov iz različnega sadja in zelenjave… Oljarna Rafael je ponudila različna olja, semena… Atelier Karim je ponudil različne vrste piškotov in peciva… Lonček kuhaj-otroška kuharija, je pripravljala jedi za mlade nadebudne otroške bodoče kuharske mojstre. Domiselna in polno obiskana delavnica za najmlajše. Otok športa pa je poskrbel, da so se najmlajši malo razmigali in izdelovali različne stvari za igre. Vinoteka na domu je ponudila različne vrste vina in penine, Jaka Košak pa je poskrbel za ozvočenje in glasbo.

Bilo je veselo, nad pričakovanji polno obiskovalcev in seveda raznolika ponudba, tako jedi kakor tudi pijač. Naj nas Kuhna na plac razvaja tudi prvo soboto v juliju.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Tagi