Kuhna na plac po dolgem času ponovno popestrila dogajanje v Domžalah

Kuhna na plac je dogodek v stilu ulične kuhinje, ki je v tem pokoronskem času letos prvič zaznamovala in popestrila dogajanje na domžalskem tržnem prostoru, obenem pa je obiskovalcem zopet ponudila lokalne kulinarične specialitete po dostopnih cenah. Poleg kulinarike je bil glavni poudarek na druženju. Kuhanje na odprtem in ponudba manjših obrokov po ugodnih cenah so privlačni za obiskovalce in tako ponujajo možnost, da gurmanska usta poskusijo več različnih jedi in spoznajo sezonsko ponudbo hrane in pijače.

V soboto, 3. julija 2021, je na domžalskem tržnem prostoru potekala prva letošnja Kuhna na plac. Privlačna in uspešna kulinarično-družabna prireditev je znova privabila zelo veliko obiskovalcev, saj se je bilo po dolgem času v Domžalah ponovno možno najesti v stilu ulične kuhinje. Da so obroki še bolj teknili, sta z glasbo poskrbela orgličar Marjan Urbanija ter kitarist Hervin Jakončič. Za dodatno senco v tej poletni soboti, so si lahko obiskovalci na stojnici Ane Cajhen kupili pravi domžalski slamnik. Za veselje otrok pa je poskrbel klovn z svojimi vragolijami.

Po besedah Vida Repanška, idejnega očeta in glavne gonilne sile te uspešne in privlačne prireditve, so za letos načrtovana tri tovrstna kulinarična druženja, ki se bodo, razen avgusta, enkrat mesečno odvijala vse do jeseni. Prva naslednja Kuhna na plac je predvidena 4. septembra, naslednja pa 2. oktobra.

Na letošnji prvi Kuhni na plac se je predstavilo 18 različnih ponudnikov, ki so na svojih stojnicah obiskovalcem, po razmeroma dostopnih cenah, ponujali najrazličnejše jedi in okrepčila. Na stojnicah so kuhali lokalni in slovenski ponudniki. Vsak od njih je imel v ponudbi različne jedi, zato je bila zagotovljena pestra ponudba obrokov, med katerimi je prav vsak obiskovalec lahko izbral nekaj po svojem okusu. Na račun so prišli tako ljubitelji burgerjev, jedi na žlico, gurmani, sladokusci, vegetarijanci, vegani kot tudi tisti, ki prisegajo na tipične slovenske jedi.

Na Kuhni na plac so svoj prostor dobili tudi različni ponudniki hrane s svojimi izdelki oz. tistimi, ki so na kakršenkoli način povezani s kuhinjo in kulinaričnimi vsebinami. Ponudba jedi je bila zares pestra in raznolika, tako da je lahko vsak izmed obiskovalcev našel kako jed po svojem okusu, seveda ni manjkalo tudi bolj konkretnih jedi, od odojka izpod peke, modnih hamburgerjev, najrazličnejših dobrot iz žara ter sladic, sladoleda in čokolade ter še obilice drugih jedi, se je pa točilo več vrst piva in vina, s katerimi so obiskovalci lahko poplaknili zaužite obroke. Letos so na Občini Domžale poleg stojnic in miz s klopmi, poskrbeli tudi za enotne senčnike, ki so obiskovalcem nudili prijetno senco.

Se vidimo v prijetnem in domačem ambientu naslednje Kuhne na plac!

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Tagi