Kuhna na plac, ki napolni lonec za vas, se je ponovno vrnila med nas

Kuhna na plac se je po poletnem premoru ponovno na prvo soboto v septembru vrnila med nas. Že vse od aprila letos na domžalskem tržnem prostoru vsako prvo soboto v mesecu organizirajo Kuhno na plac. Gre za veliki dogodek v stilu ulične kuhinje, ki dodatno poživi domžalski tržni prostor in obiskovalcem ponudi lokalne kulinarične specialitete po dostopnih cenah.

"Poleg kulinarične hrane in pijače je glavni poudarek na druženju. Kuhanje na odprtem in ponudba manjših obrokov po ugodnih cenah, so privlačni za obiskovalce in tako ponujajo možnost, da obiskovalci poskusijo več različnih jedi in spoznajo lokalno ter sezonsko ponudbo hrane", je dejal Vido Repanšek, idejni "oče" dogodkov, ki se odvijajo na tržnem prostoru v Domžalah.

Na odprtih stojnicah so tokrat kuhali lokalni ponudniki. Vsak od njih je imel na izbiro do tri različne jedi, zato je bila zagotovljena zelo pestra ponudba obrokov, med katerimi je prav vsak obiskovalec lahko izbral nekaj po svojem okusu. Na račun smo prišli tako ljubitelji burgerjev, gurmani, vegetarijanci, sladkosnedi … kot tudi tisti, ki prisegajo na tipične slovenske jedi.

Tako so v soboto, 3. septembra 2016 pripravljali svoje sladke, gurmanske in tekoče specialitete Gostilna Ribič iz Izole, Ivankini krofi, Coffe Car, Gostišče Juvan, Restavracija Janez Bratovž, Zlata Kaplja, Gostišče Kanja, Pizzeria Dante, Pivoteka za popen´t, Tarangela, hiša slaščic, Čokoladnica in pekarna Plešec, Sladki cekini, Rok´s arašidovo maslo, Presnica, Slaščičarna Lenček, Kavarna Flerin, Bistro Piknik, Flyingsmoker, Pivovarna Adam Ravbar, 7burger, Pivovarna Hopsbrew, Falafel Kamnik, Peterka-gostinska oprema, Mr. Smothie, Oljkarstvo Zadel Ivan, B&G Chillies, Želodova kava, Kmetija Kauran, Oljarna Rafael, M&R izdelki iz lesa, Planet peke, Istra Tartufi in Vinoteka na dom.

Poleg Kuhne na plac so na tržnem prostoru svoj prostor dobili tudi različni animatorji. Za otroke je program pripravil Fit fit in Lonček kuhaj. Otroci pa so delali tudi hranilnike iz papirja, saj sta Delavska hranilnica in Občina Domžale predstavila novost – Mestno blagajno, ki je pričela delovati 1. septembra 2016. Na dogodku je bilo tudi Javno kumunalno podjetje Prodnik, ki je promoviralo ločevanje odpadkov. Kulturni doma Franca Bernika Domžale pa je na svoji stojnici predstavil abonma za sezono 2016/2017.

Lepo vreme in pestra ponudba je napolnila tržni prostor z gurmani in sladokusci in tako marsikatera družina ni kuhala kosila doma, temveč so prišli na tržni prostor, kjer so poleg uživanja v hrani in pijači, poklepetali s prijatelji in znanci, ki so tja prišli z istim namenom.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Komentarji uporabnikov
Tagi